Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Helsingissä kahden koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi

STT

Helsingin Kannelmäen peruskoulussa on asetettu 14 oppilasta ja neljä koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin koronavirusaltistuksen vuoksi. Lisäksi Itäkeskuksen peruskoulussa on asetettu yksi oppilas ja kaksi koulun henkilökuntaan kuuluvaa kotikaranteeniin, Helsingin kaupunki kertoo.

Karanteenit kestävät kaksi viikkoa.

Tiedotteen mukaan molempien koulujen oppilaiden huoltajat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta. Myös kaupungin sosiaali- ja terveystoimen epidemiologinen toiminta on yhteydessä kotikaranteeniin asetettaviin ja heidän perheisiinsä.

Sosiaali- ja terveystoimen mukaan lähiopetus jatkuu näissä kouluissa tänään ja kaikki paitsi karanteeniin asetut tulevat normaalisti kouluun.

Kotikaranteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona eikä olla kontaktissa kodin ulkopuolisten ihmisten kanssa. Karanteenin aikana oppilaat opiskelevat muun muassa etäyhteyksien välityksellä.

Altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen. Perheenjäsenet voivat siis elää ja liikkua normaalisti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka