Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroviisut järjestetään ensi keväänä Rotterdamissa – koronaviruspandemia vaikuttanee kisajärjestelyihin

Hollannin Rotterdam ei päässyt tänä vuonna Euroviisujen areenaksi koronaviruspandemian vuoksi, mutta ensi vuonna on luvassa uusi yritys. Eurovision laulukilpailu aiotaan järjestää jälleen ensi keväänä, mutta laulukilpailun tarkemmat päivämäärät julkistetaan myöhemmin.

Euroopan yleisradioliitto EBU:n mukaan koronavirus vaikuttaa todennäköisesti myös ensi vuoden tapahtuman järjestelyihin.

– EBU, sen hollantilaiset jäsenet ja Rotterdamin kaupunki työskentelevät tulevina viikkoina ja kuukausina läheisessä yhteistyössä hollantilaisten terveysviranomaisten kanssa kartoittaakseen covid-19:n vaikutukset ensi vuoden tapahtumaan, EBU kertoo .

– Tarkoituksemme on varmistaa, että vuoden 2021 kilpailu voidaan järjestää olosuhteissa, jotka suojelevat kaikkien tapahtumaan osallistuvien terveyttä.

EBU:n mukaan tarkoitus on kehitellä useita skenaarioita, joilla ensi vuoden tapahtuman järjestäminen varmistetaan.

Kilpailuorganisaation vastaavan johtajan Martin Österdahlin mukaan on tärkeää, että ensi vuoden tapahtumasta saatiin sovittua hollantilaisten järjestäjätahojen kanssa.

– Olemme iloisia siitä, että pääsemme nyt eteenpäin. On todella tärkeää, että Eurovision laulukilpailu tekee paluun ensi vuonna, hän sanoi tiedotteessa.

Ainakin osa tämän vuoden edustajista nähdään myös ensi vuonna

EBU:n mukaan 18 tämän vuoden kilpailuun valittua artistia on ilmoittanut, että he edustavat maataan kisassa myös ensi vuonna. Artistien tulee kuitenkin räätälöidä uusi kilpakappale, sillä EBU on kertonut, ettei tämän vuoden kappale käy ensi vuoden kisassa.

Suomen euroviisuedustaja 2021 valitaan kilpailun kautta. Edustajan etsintä alkaa syyskuussa, kun Ylen Uuden musiikin kilpailun (UMK) kappalehaku aukeaa.

Tämän vuoden viisuihin Suomen edustajaksi valittu Aksel Kankaanranta menetti viisumatkansa laulukilpailun peruuntumisen myötä, mutta hän aikoo osallistua ensi vuoden UMK:hon uudella kappaleella ja yrittää uusia viisuedustajuutensa.

Hollanti sai vuoden 2020 kilpailun järjestämisoikeuden Duncan Laurencen voitettua vuoden 2019 Euroviisut.