Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Asuntokauppojen määrä laski huhtikuussa kolmanneksen

Kaupan hidastuminen näkyi myös hintojen laskuna. Jarmo Stenmark / LEHTIKUVA

STT

Asuntokauppa hiljeni selvästi huhtikuussa, kun koronavirus hidasti kaupankäyntiä. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton tilastojen mukaan vanhojen asuntojen kauppa laski 33,7 prosenttia viime vuoden huhtikuuhun verrattuna.

Kaupan hidastuminen näkyi myös hintojen laskuna suurimmassa osassa maata. Pääkaupunkiseudulla vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat maaliskuuhun verrattuna kaksi prosenttia, mutta muualla Suomessa hinnat laskivat 3,8 prosenttia.

– Tämä oli koronakeväänä odotettavissa. Samansuuruista laskua odottivat huhtikuisessa kyselyssämme myös OP Kodin myynti- ja toimitusjohtajat, sanoi OP :n asumisen palveluista ja asuntorahoituksesta vastaava johtaja Kaisu Christie tiedotteessa.

Kaupungeista kovimman laskun kokivat Lahti ja Turku. Lahdessa kaupat vähenivät lähes 52 prosenttia, Turussa liki 46 prosenttia. Pienimmän pudotuksen koki Kuopio, jossa kauppamäärät vähenivät vajaat 14 prosenttia.

Vapaa-ajan asunnoissa suunta oli kuitenkin toinen. Mökkien kauppamäärät nousivat viime vuodesta 13,3 prosenttia ja myyntiajat lyhenivät keskimäärin kaksi viikkoa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka