Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lintuharrastajien Tornien taisto on tänä keväänä Pihojen taisto

Koronaepidemian takia lintuharrastajien perinteinen Tornien taisto on peruttu tältä keväältä. Sen sijasta tänään järjestetään leikkimielinen Pihojen taisto kello 5–13.

Tornien taiston tapaan tarkoitus on laskea, kuinka monta lajia omasta pihasta valitussa pisteessä havaitaan tapahtuman aikana. Valittu piste voi olla vaikkapa terassi tai parveke tai vapaasti valittu muu piste, jonka halkaisija on noin viisi metriä. Pihan ulkopuolella olevaa lintutornia tai muuta tornia ei saa käyttää havainnointipisteenä. Myöskään nauhureita, pillejä tai muita teknisiä houkuttimia ei saa käyttää.

Tulokset ilmoitetaan Birdlife Suomen nettisivuille avattavalla verkkolomakkeella tänään kello 16:een mennessä. Birdlifen mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole kilpailu, vaan tarkoitus on löytää lähiluonto ja huomata, mitä kaikkea voi nähdä lähtemättä mihinkään. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.