Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

VG-lehti: Norjalaismiljonäärin vaimon murhatutkimuksessa uusi pidätys

Pidätetyllä on yhteys vangittuna olevaan miljonääri Tom Hagenin, joka saatetaan vapauttaa tänään. AFP / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjassa poliisi on pidättänyt 30-vuotiaan miehen epäiltynä Anne-Elisabeth Hagenin murhasta tai avunannosta siihen, kertoo VG-lehti . Pidätys tehtiin eilen vain tunteja sen jälkeen kun hovioikeus oli määrännyt tutkintavankeudessa olevan Tom Hagenin vapautettavaksi.

Poliisi valitti miljonäärin vapautuspäätöksestä. Asia on parhaillaan korkeimman oikeuden harkittavana, ja päätöstä odotetaan mahdollisesti jo tänään.

Poliisi epäilee myös aviomiestä Tom Hagenia murhasta tai avunannosta siihen. Hänet vangittiin viime viikolla.

Eilen illalla pidätetyllä miehellä on VG-lehden mukaan yhteys Tom Hageniin ja hänellä tiedetään olevan osaamista it-asioista sekä kryptovaluutasta. Asianajajansa mukaan hän kiistää syyllistyneensä mihinkään.

Anne-Elisabeth Hagen katosi reilut puolitoista vuotta sitten. Tapausta pidettiin ensin sieppauksena, ja se salattiin kuukausiksi. "Sieppaajat" lähettivät uhkauskirjeen ja vaatimuksen miljoonien eurojen arvoisista lunnaista kryptovaluutassa. Yhteydenpito tapahtui digitaalisilla alustoilla.

Viime kesänä poliisi arvioi Hagenin vaimon joutuneen henkirikoksen uhriksi. Epäilykset alkoivat kohdistua tämän jälkeen yhä enemmän aviomieheen.

Anne-Elisabeth Hagenia tai hänen ruumistaan ei ole toistaiseksi löydetty.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka