Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Yliopistosairaalat ovat antaneet ohjeen lasten koronaviruksen riskiryhmistä

Yliopistosairaaloiden tiedotteessa sanotaan, että lapset sairastavat koronaviruksen usein lievempänä ja vähäoireisempana kuin aikuiset. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

STT

Hus on laatinut yhdessä Suomen muiden yliopistosairaaloiden kanssa ohjeistuksen lasten koronaviruksen riskiryhmistä.

Sairaalat suosittelevat koulusta ja päivähoidosta pois jäämistä vain tietyille potilasryhmille. Tällaisina ne mainitsevat tiettyjä keuhkosairauksia ja sydänsairauksia sairastavat lapset sekä syöpähoidettavat tai elinsiirron saaneet lapset sekä tietyt lastenneurologiset potilaat. Näihin riskiryhmiin kuuluu koko Suomessa alle yksi prosenttia oppivelvollisista, todetaan yliopistosairaaloiden tiedotteessa .

Lapsen hoitava lääkäri päättää lapsen ja tarvittaessa myös sisarusten kotiin jäämisestä yksilöllisen arvion perusteella.

Yliopistosairaaloiden tiedotteessa sanotaan, että lapset sairastavat koronaviruksen usein lievempänä ja vähäoireisempana kuin aikuiset. Lisäksi sairastuneet lapset tarvitsevat hyvin harvoin sairaalahoitoa.

Sairaalat painottavat, että koulussa ja varhaiskasvatuksessa on tärkeää huolehtia käsihygieniasta sekä riittävästä etäisyydestä muihin lapsiin ja aikuisiin. Lisäksi ne muistuttavat, ettei kouluun tai päivähoitoon mennä sairaana.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka