Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Poliisi pidätti Berliinissä kymmeniä koronarajoituksia vastustaneita mielenosoittajia

Noin tuhat ihmistä otti osaa mielenosoitukseen, josta on tullut Berliinissä viikoittainen. AFP / LEHTIKUVA

STT

Saksan pääkaupungissa Berliinissä poliisi pidätti lauantaina kymmeniä mielenosoittajia, jotka vastustivat koronaviruksen vuoksi määrättyjä eristämistoimia.

Noin tuhat ihmistä otti osaa mielenosoitukseen, josta on tullut Berliinissä viikoittainen. Protesti houkutti paikalle lähinnä laitavasemmistoa, mutta mukana oli myös oikeistosiiven tukijoita ja muita ääripään ryhmiä.

Poliisi eristi aidoin Rosa Luxemburgin aukion, jolle mielenosoittajat olivat suuntaamassa. Osa protestoijista oli pukeutunut T-paitoihin, joissa syytettiin liittokansleri Angela Merkeliä elämisen kieltämisestä.

– Haluan elämäni takaisin, mielenosoittajat huusivat Deutsche Welle -kanavan mukaan. Osallistujien kantamissa kylteissä kehotettiin muun muassa suojaamaan perustuslaillisia oikeuksia.

Protesti oli luvaton, sillä Berliinissä on parhaillaan kielletty yli 20 hengen kokoontumiset.

Järjestäjät vaativat nettisivuilla loppua hätätilalle ja vähättelivät viruksen aiheuttamaa uhkaa.

Deutsche Wellen mukaan myös Stuttgartissa oli vastaava väenkokous, johon osallistui 350–500 ihmistä.

AfD-puolueen mielestä hallitus paisuttelee uhkaa

Tyytymättömyys koronaviruksen aiheuttamiin rajoitustoimiin on kasvanut Saksassa muiden maiden tapaan hiljalleen. Kuitenkin liittokansleri Merkelin suosio on säilynyt vahvana. Merkel on kerännyt ylistystä tavasta, jolla viruksen aiheuttamaa kriisiä on hoidettu.

Saksassa on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin huomattavasti vähemmän väkeä kuin viruksen runtelemissa Italiassa, Espanjassa, Ranskassa ja Britanniassa.

83 miljoonan asukkaan Saksassa on todettu yli 156 000 koronavirustartuntaa, kertoo Worldometers -sivusto. Väkilukuun suhteutettuna virukseen on kuollut miljoonaa asukasta kohti 70 ihmistä, kun taas esimerkiksi Espanjassa suhdeluku on 490 kuollutta miljoonaa ihmistä kohti.

Rajoitustoimia vastustavia mielenosoituksia on johtanut laitaoikeisto. Saksan parlamentin eli liittopäivien suurin oppositioryhmä, äärioikeistolainen AfD-puolue syyttää hallitusta viruksen aiheuttaman uhan paisuttelusta. Se on vaatinut talouden ja liike-elämän käynnistämistä uudelleen täysmittaisesti.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka