Rollaattorin kanssa liikkunutta miestä miekalla hakannut tuomittiin murhan yrityksestä, mutta katsottiin syyntakeettomaksi

Viime vuoden kesäkuussa rollaattorin kanssa kulkeneen miehen kimppuun hyökännyt 36-vuotias mies on tuomittu murhan yrityksestä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Ainakin kymmenen vuotta mielenterveysongelmista kärsinyt mies hakkasi tuomion mukaan ennalta tuntematonta yli 60-vuotiasta uhria 70-senttimetrisellä terällä varustetulla miekalla useita kertoja pään ja ylävartalon alueelle.

Hyökkäys tapahtui viime kesäkuun kolmantena lauantaina puoli neljän aikaan iltapäivällä Vantaan Viertolassa.

Miekkamies oli lähtenyt kotoaan muutama tunti ennen tapahtumia ja piilotteli todistajan mukaan hiekkatien läheisyydessä. Mies aiheutti häiriötä ja toinen henkilö käski häntä poistumaan paikalta.

Hän ei kuitenkaan lähtenyt, ja pian paikalle tulleen pyöräilijän mukaan nuorta miestä tuli vastaan iäkkäämpi rollaattorilla liikkunut mies. Sen jälkeen 36-vuotias hyökkäsi vanhemman miehen kimppuun hakaten tätä miekalla.

Oikeus päätteli miehen poliiseille kertomasta, että tämä odotti paikalla miekan kanssa satunnaista uhria, johon voisi kohdistaa väkivaltaa. Uhriksi sattui valikoitumaan rollaattorilla liikkunut mies.

Sivullinen löysi uhrin

Alkutilanteen nähnyt pyöräilijä meni paikalle katsomaan, onko rollaattorin kanssa kulkenut kunnossa. Hän löysi uhrin ojasta kädet ja pää veressä.

Hyökkäys oli loppunut hetkeä aiemmin, kun lyöntien voimasta kaatunut uhri oli tarttunut hyökkääjää jalasta, jolloin tämä oli poistunut paikalta.

Uhri vietiin sairaalaan leikattavaksi ja hän joutui olemaan sairaalassa pari kuukautta. Nyt uhri ei pysty enää käymään ulkona, sillä hänen kävelynsä on hidasta ja heikkoa. Uhrin kunto on romahtanut ja hän tarvitsee laitetta noustakseen ylös sängystä.

Tuomitulla oli vakavia ongelmia jo pitkään

Oikeuden mukaan 36-vuotiaalla miehellä oli raportoitu psykoottisia oireita jo yli 10 vuoden ajan. Vuodesta 2013 lähtien hän on ajautunut kymmeniä kertoja lyhyille sairaalahoitojaksoille sekavuuden, psykoottisuuden ja aggressiivisuuden takia.

Mielentilatutkimuksen mukaan miehen kyky ymmärtää teon luonnetta, sen oikeudenvastaisuutta ja seurauksia sekä säädellä käyttäytymistään oli mielisairauden takia ratkaisevasti heikentynyt.

Mies määrättiin maksamaan uhrille korvauksia henkilökohtaisen koskemattomuuden loukkauksesta 5 000 euroa, kosmeettisesta haitasta 7 000 euroa ja kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta 15 000 euroa.

Tuomio on annettu maaliskuun lopussa.

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Mainos: Etelä-Suomen Puumarket

Tarvetta terassitarvikkeille? Tältä yrittäjäkaksikolta löytyy!

Mainos: Kymen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka