Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Tiedossa olevia koronaviruskuolemia nyt 141, luvussa mukana Husin raportoimia kuolemantapauksia hoivakodeista

Varmistettujen koronatartuntojen määrä yli 4 000 tapauksen rajapyykin. Roni Lehti / LEHTIKUVA

STT

Tiedossa olevien koronaviruskuolemien määrä on nyt Suomessa 141, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Määrä on noussut eilisestä 43:lla.

Kuolleiden määrä on noussut eilisestä merkittävästi, koska Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus on raportoinut pääkaupunkiseudun hoivakotiyksiköistä tautiin liittyviä kuolemantapauksia.

Sairaalahoidossa on yhteensä 202 ihmistä. Heistä tehohoidossa on 63 ja osastohoidossa 139.

THL:n mukaan kuolemantapausten luku ei kata tällä hetkellä kaikkia sairaaloiden ulkopuolisia kuolemantapauksia.

Toistaiseksi 101 kuolleesta on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä yli puolet eli 58 prosenttia on miehiä.

Alle 60-vuotiaita kuolleita on viisi, 60–69-vuotiaita on seitsemän, 70–79-vuotiaita on 24, 80–89-vuotiaita on 41 ja yli 90-vuotiaita on 24.

Tartuntoja nyt yli 4 000

Aiemmin THL kertoi, että Suomessa on varmistettuja koronavirustartuntoja 4 014. Uusien tartuntojen määrä lähes kaksinkertaistui eiliseen verrattuna. Eilen kerrottiin 85 uudesta tapauksesta.

Tartuntoja on edelleen todettu naisilla hieman enemmän kuin miehillä; naisten osuus on 52,4 prosenttia. Tartuntoja on eniten 50–59-vuotiaiden ikäryhmässä, kaikkiaan 806 tapausta. Vähiten tartuntoja on lapsilla ja alle 20-vuotiailla nuorilla. 20–29-vuotiaiden, 30–39-vuotiaiden ja 40–49-vuotiaiden ryhmissä tautitapauksia on kaikissa noin 650.

Helsingissä tartuntoja on eniten. Niitä on todettu 1 482. Espoossa varmistettuja tartuntoja on 401, Vantaalla 315, Turussa 111, Tampereella 104, Jyväskylässä 88 ja Oulussa 80.

Helsingin päiväkodeissa yli 20 työntekijällä koronatartunta

Helsingissä on todettu 24 koronavirustartuntaa kaupungin päiväkotien työntekijöillä. Lisäksi kahdella päiväkodissa olleella lapsella on todettu koronatartunta.

Helsingin kaupungin mukaan varhaiskasvatuksen henkilöstö on yhteistyössä terveysviranomaisten kanssa selvittänyt tilanteet. Osa tartunnan saaneista on jo parantunut.

–Päiväkodit, joissa koronaa on esiintynyt, sijaitsevat eri puolilla Helsinkiä. Olemme kehottaneet huoltajia tarkkailemaan mahdollisia oireita ja neuvoneet ottamaan yhteyttä matalalla kynnyksellä terveydenhoitoon, jos koronalle tyypillisiä oireita ilmaantuu. Tämän hetken arvion mukaan henkilöstön tartunnat on pääosin saatu päiväkodin ulkopuolelta, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen tiedotteessa.

Varhaiskasvatusjohtaja Satu Järvenkallaksen mukaan päiväkotien toimintaa on muutettu niin, että lapsien välillä on mahdollisimman vähän kontakteja. Myös päiväkotien ryhmät ovat tavallista pienemmät.

Helsingissä on 336 kaupungin omaa päiväkotia. Niissä on lapsia noin 27 000.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka