Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Ensimmäiset yksin olevat alaikäiset siirretty pois Kreikan saarien pakolaisleireiltä

Suomen hallitus on aiemmin ilmoittanut ottavansa vastaan Välimeren saarilta 175 turvapaikanhakijaa. Pohjois-Kreikkaan saapunutta lasta kuvattiin viime kuussa. AFP / LEHTIKUVA

STT

Kreikan saarien pakolaisleireiltä on siirretty pois ensimmäiset yksin olevat alaikäiset, joita muut EU-maat ovat luvanneet ottaa vastaan. EU-komissio kertoo, että 12 lasta siirretään nyt Luxemburgiin. Viikonloppuna noin 50 ihmistä aiotaan siirtää Saksaan.

Tähän mennessä yhteensä kymmenen EU-maista sekä Sveitsi ovat lupautuneet ottamaan vastaan ilman huoltajaa olevia alaikäisiä leireiltä. Lasten lisäksi mukaan voi tulla erityisen haavoittuvassa asemassa olevia perheenjäseniä.

Suomen hallitus on aiemmin ilmoittanut ottavansa vastaan Välimeren saarilta 175 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriö kertoi kuun alussa, että koronavirustilanteen vuoksi asetetut matkustusrajoitukset hidastavat asiaa. Ministeriön mukaan siirtojen toteuttaminen aloitetaan, kun se on käytännössä mahdollista.

EU-komissio on ottanut koordinoivaa roolia siirtojen järjestelyssä. Yhteensä leireiltä on tarkoitus siirtää 1 600 ihmistä.

Kreikan saarilla sijaitsevilla leireillä on arvioitu olevan jumissa noin 40 000 ihmistä. Koronaviruksen leviäminen siirtolaisleireille on suuri huoli.

Kommentoi

Mainos: Kymen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka