Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulutuksen järjestäjiltä ohjeistus kevään valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämisestä

Toisen asteen koulutuksen järjestäjät ovat antaneet oppilaitoksille suosituksen valmistujais- ja ylioppilasjuhlien järjestämisestä tänä keväänä.

Ohjeistuksen mukaan oppilaitokset toimittavat todistukset valmistuville postitse. Jos paikalliset olot sallivat, valmistujaisjuhla voidaan järjestää etäyhteyksien kautta lauantaina 30. toukokuuta.

Ammatillisen tutkinnon valmistumisen tai ylioppilaaksi valmistumisen edellytyksenä ei ole juhlatilaisuus tai juhlissa luovutettava todistus, joten juhlien peruuntuminen tai lykkääntyminen ei estä tutkintotodistuksen saamista.

Oppilaitokset järjestävät myöhemmin yhteisöllisen juhlatapahtuman valmistuneille. Ylioppilaiden juhlan ensisijaisiksi vaihtoehdoiksi suositetaan perjantaita 28. elokuuta tai lauantaita 29. elokuuta, jos juhlat on tuolloin jo turvallista järjestää.

Mikäli juhlatapahtumaa ei silloinkaan pystytä järjestämään turvallisesti, kevään 2020 ylioppilaat voidaan kutsua joulukuun alussa 2020 järjestettävään syksyn itsenäisyys-, valmistujais- ja ylioppilasjuhlaan.

Juhlat järjestetään myös ammattiin valmistuville.

Suosituksen ovat allekirjoittaneet yhdessä Suomen Kuntaliiton ammatillisen koulutuksen Areena, lukiofoorumi ja lukiorehtoriverkosto sekä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE, Sivistystyönantajat ja Yksityiskoulujen liitto.