Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Liikenne väheni, sakkojen määrä ei juurikaan – Uudenmaan tarkastuspisteillä jäi poliisin mukaan kiinni etsintäkuulutettuja

Pääsiäisenä poliisi valvoo liikennettä maakuntarajalla tehostetusti. Markku Ulander / LEHTIKUVA

STT

Pitkänäperjantaina Uudenmaan rajan yli pyrki noin 11 500 ajoneuvoa, kertoo poliisi. Alle 270 ajoneuvoa käännytettiin takaisin. Sakkoja valmiuslain rikkomisesta poliisi antoi 14 ihmiselle.

Junissa poliisi kertoo tarkistaneensa noin 370 ihmisen matkan syyn, ja heistä seitsemän ohjattiin paluumatkalle. Yksikään ei saanut sakkoja.

Vesiltä käännytettiin yksi kalastaja. Merellä maakuntarajaa valvoo Suomenlahden merivartiosto.

Liikennettä oli huomattavasti kiirastorstaita vähemmän, sillä torstaina rajan yli pyrkijöitä oli yli 45 600. Takaisin käännytettyjen ajoneuvojen määrä oli silti lähes sama kuin edellispäivänä, jolloin paluumatkalle passitettiin yli 280 autoilijaa.

Poliisi pitää myös sakkojen määrää perjantaina poikkeuksellisen korkeana, kun sitä vertaa ajoneuvojen määrään ja aiempien päivien sakotusmääriin.

Ylikomisario Mika Pöyry Helsingin poliisista sanoo tiedotteessa, että Uudenmaan rajan yli pyrittiin myös ilman ajo-oikeutta sekä huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena.

– Tarkastuspisteiden liikkumisrajoitusten valvonnan ohella tarkastuspisteillä jäi kiinni myös etsintäkuulutettuja, Pöyry kertoo.

Liikkumisrajoituksen aikana Uudenmaan maakuntarajan saa ylittää vain välttämättömästä syystä. Pöyryn mielestä on erittäin hyvä, että maakuntarajan ylittävien ajoneuvojen määrä laski vuorokauden aikana huomattavasti.

Pääsiäisenä poliisi valvoo liikennettä maakuntarajalla tehostetusti.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka