Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta.

Iisalmen Sanomat: Itä-Suomen avi otti valvontaansa Attendon hoivakodin, jossa kahdeksan vanhusta kuoli koronaan

Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist vahvisti keskiviikkona Ylelle, että kuolemantapaukset tapahtuivat Kiuruveden Kallionsydämessä. TIMO JAAKONAHO / LEHTIKUVA

STT

Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on ottanut yksityisen hoivayhtiö Attendon hoivakoti Kallionsydämen valvontaansa Kiuruvedellä Pohjois-Savossa. Asiasta kertoo Iisalmen Sanomat .

Tiistaina kerrottiin, että Ylä-Savon sote-kuntayhtymän alueella kahdeksan iäkästä vanhusta on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Attendon toimitusjohtaja Virpi Holmqvist vahvisti keskiviikkona Ylelle , että kuolemantapaukset tapahtuivat Kiuruveden Kallionsydämessä.

Iisalmen Sanomien mukaan Itä-Suomen avi haluaa varmistua siitä, että hoivapalveluyksikössä turvataan siellä asuvien koronavirukseen sairastuneiden vanhusten riittävä terveydenhuolto. Lisäksi avi edellyttää, että koronaviruksen torjuntatoimenpiteet, koronaan sairastuneiden hoito, altistuneiden suojautuminen ja karanteeni sekä tartunnanjäljitys toteutetaan viranomaisohjeiden mukaisesti.

STT ei tavoittanut keskiviikkoiltana Holmqvistiä kommentoimaan asiaa. Ylelle Holmqvist kertoi, että koronavirus tuli hoivakotiin uudelta asukkaalta, joka oli oireeton.

Kommentoi

Mainos: Kotkan Asunnot

Vuokra-asuntoja kaikkiin elämänvaiheisiin

Palvelut

Ruokapaikka