Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moskovassa alkaa ulkonaliikkumiskielto

Moskovan asukkaat määrätään pysymään kotonaan maanantaista lähtien, ilmoittaa pormestari Sergei Sobjanin Moscow Times -lehden mukaan.

Määräys koskee kaikkia asukkaita iästä riippumatta. Kotoa saa poistua vain perustelluista syistä kuten välttämätöntä terveydenhoitoa varten.

Roskat saa viedä, mutta ruoka- tai lääkeostokset pitää hoitaa lähimmässä ruokakaupassa tai apteekissa. Koiria tai muita lemmikkejä saa ulkoiluttaa vain sadan metrin matkalla kotoa.

Moskovassa on tähän mennessä todettu reilu tuhat koronatartuntaa. Koko maassa tartuntoja kerrotaan olevan 1 500.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan 40 prosenttia hengityskonetta tarvitsevista koronapotilaista on Moskovassa alle nelikymppisiä.

Sobjaninin mukaan ihmisiä ei kuitenkaan kielletä ylittämästä kaupungin rajaa.

– Erittäin kielteinen kehityskulku, jonka näemme Euroopan ja Yhdysvaltojen suurissa kaupungeissa herättää suurta huolta kansalaistemme hengestä ja terveydestä, Sobjanin totesi.

Miljoonakaupungit säppiin Nigeriassa

Ulkonaliikkumiskieltoja on määrätty muissakin miljoonakaupungeissa. Nigerian presidentti Muhammadu Buhari on määrännyt suurkaupunki Lagosiin ja pääkaupunki Abujaan ulkonaliikkumiskiellon koronaviruksen torjumiseksi.

Kaikkien asukkaiden tulee pysyä kodeissaan maanantai-illasta alkaen, presidentti ilmoitti tv-puheessaan.

14 miljoonan asukkaan Lagos on Nigerian suurin kaupunki. Abujassa asukkaita on reilut kaksi miljoonaa.

Nigeriassa on tähän mennessä varmistettu 97 koronavirustartuntaa.