Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperää ja Lappia ei mikään erottanut Meksikon shakedownissa

Rallin MM-sarjan suomalaistähdet Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi pitivät nopeinta vauhtia kauden kolmatta osakilpailua, Meksikon rallia edeltävällä testikokeella eli shakedownilla. Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä ajoi Toyotallaan 5,52 kilometrin pätkällä ajan 3.44,4, mutta Hyundain Lappi karautti vielä sen jälkeen yhden ajon ja kellotti Rovanperän kanssa täsmälleen saman ajan.

Paikallista aikaa torstaiaamuna ajetun shakedownin kolmas oli Meksikon rallin kuusinkertainen voittaja, Toyotan Sebastien Ogier. Hän jäi suomalaiskaksikosta 0,3 sekuntia. MM-sarjaa kahden kisan (Monte Carlo, Ruotsi) jälkeen johtava M-Sport Fordin Ott Tänak oli seitsemäs, 4,2 sekunnin päässä suomalaisista.

Rovanperä starttaa perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa alkavaan ralliin toisena, edellään MM-pistekärki Tänak.

– Tämä oli sellaista kuin odotimmekin. Hyvin liukasta aluksi, ei juuri puhdasta ajolinjaa. On selvää, että tulen kärsimään (varhaisesta lähtösijasta). Vaikka Ott ajaakin ensin, se ei juuri auta, sillä kyseessä on vain yksi auto, Rovanperä mietti shakedownin jälkeen MM-sarjan sivustolla.

Lappi oli tyytyväinen, että vauhtia löytyi.

– Hyvä shakedown. Yritimme muutamia juttuja toisella ja kolmannella ajolla, ja ne eivät oikein auttaneet. Joten neljännellä (eli viimeisellä) palattiin takaisin alkuperäisiin säätöihin, ja ne osoittautuivat hyviksi.

Meksikon rallissa ajetaan perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa kaksi lyhyttä 1,12 kilometrin pätkää (kello 4.05 ja 4.28). Haastavan sorarallin makuun päästään perjantaina kahdeksalla erikoiskokeella, joista ensimmäinen alkaa Suomen aikaa kello 16.48.