Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ässien kauden tärkein pelaaja palasi tositoimiin, JYPille karvas tappio pudotuspelijahdissa – "Kolmannessa erässä tuntui jo normaalilta"

JYP kamppailee nykytilanteessaan Liigassa sarjapisteistä raivokkaasti. Periaatteessa jokainen ottelu on voitettava kamppailussa pudotuspelipaikasta, ja keskiviikon jälkeen niitä on runkosarjassa jäljellä vielä viisi.

Vierastappio Ässille Porissa oli JYPille karvas. Ässien Derek Barach iski kotijoukkueen voittomaalin ylivoimalla reilut minuutti ennen päätössummeria.

JYPin oli jo otettava viimeinenkin oljenkorsi käyttöönsä, ja päävalmentaja Jukka Rautakorpi haastoi tuomion. Haasto ei tulkintaa muuttanut, ja Ässät voitti 3–2.

– Haastotilanteet Liigassa ovat välillä hieman sattumankin varassa. Paine on kova, mutta olihan tuohon lopussa tartuttava, JYPin Rautakorpi mietti.

– Joukkue tuli peliin kyllä hyvin, mistään sellaisesta ei voi tukistaa. Jossiteltavaa jää, me emme pystyneet löytämään keinoja voittaa, vaikka paikkoja oli.

Patapaitojen kauden tärkein pelaaja, maalivahti Niklas Rubin, palasi kolmen viikon pelitauolta tolppien väliin. Ässät on ollut erityisen riippuvainen maalivahdin onnistumisesta.

– Alussa ajoitus oli pielessä. Koko ajan pelaamiseni parani, ja kolmannessa erässä tuntui jo normaalilta, Rubin totesi.