Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvot kaatoi Karhun Korisliigan jatkosarja-avauksessa

Kouvot jysäytti yllätyksen miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan avaukseen, kun se kukisti runkosarjan voittaneen Kauhajoen Karhu Basketin. Kouvot voitti kotipelinsä 102–93.

Edellispäivänä eurocupin pelistä Slovakiasta palannut Karhu Basket ei potenut Kouvolassa matkaväsymystä ainakaan alussa, kun se nykäisi ensiminuutit 18–1. Kouvot ei kuitenkaan lamaantunut, vaan nousi puoliajalle niukassa johdossa.

Toisella puoliskolla peli eteni tasaisesti, kunnes Kouvot nykäisi neljännen jakson alkuun 13–0-kirin. Tuon jälkeen kotijohto kesti.

– Puolustamme nyt paremmin vastustajan heittoja palloskriinitilanteissa. Tykkään myös tosi paljon siitä, miten pääsemme paikkapuolustuksesta nousemaan, kun saamme pallon, kommentoi Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

John Meeks heitti Kouvoille 28 pistettä. Severi Kaukiainen pussitti Karhu Basketille 22 pistettä.

Seagulls vahvana Salossa

Helsinki Seagulls aloitti ylemmän jatkosarjan vahvasti Salossa, jossa se kaatoi Vilppaan 110–91.

Seagulls vei peliä ja johti 14 pisteellä, mutta Vilpas nousi vielä kuuden pisteen päähän. Tuon lähemmäksi eivät isäntien eväät riittäneet.

Konkarikapteeni Rene Rougeau heitti Seagullsille kauden ennätyspisteensä 31. Vilppaan tuore pelaaja Ira Lee keräsi 20 pistettä.

Kotkassa täpärä kotivoitto

KTP-Basket otti ylemmän jatkosarjan alkuun maukkaan kotivoiton, kun se päihitti Joensuun Kataja Basketin 86–83.

KTP piti johtoa, mutta Kataja kiri viimeisellä minuutilla pisteen päähän ja pääsi viimeisessä hyökkäyksessä yrittämään tasoitustakin.

Brandon Sly heitti voittajille 23 pistettä ja Galin Smith Katajalle 26.

Espoosta pisteet Nokialle

BC Nokia aloitti alemman jatkosarjan voitokkaasti, kun se haki Espoosta voiton Tapiolan Hongasta 79–63.

BC Nokia hallitsi peliä toiselta neljännekseltä lähtien. Se vei tuon jakson 25–11 ja nousi parhaimmillaan 20 pisteen johtoon.

Perrion Callandret ja Antero Lehto pussittivat vieraille 18 pistettä mieheen. Adrien Lawson keräsi Hongalle 17 pistettä.

Pyrinnöllä komea nousu Lahdessa

Tampereen Pyrintö teki Lahdessa komean nousun ja voitti Lahti Basketballin 76–73.

Toiseksi viimeiseksi runkosarjassa jäänyt Lahti hallitsi peliä ja johti kolmannella jaksolla jo 17 pisteellä. Pyrinnön kiri käynnistyi neljännellä jaksolla, kun se vei kuusiminuuttisen 16–2 ja nousi edelle. Pyrintö hallitsi myös ratkaisevat viimeiset hyökkäykset.

Pyrinnöstä Osku Heinonen ja Lahdesta Erik Sajantila heittivät kumpikin 21 pistettä.