Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

TPS löi taas HPK:n – "Meidän alivoima oli vahva"

Kiekkoliigassa neljänneksi noussut TPS voitti HPK:n keskiviikkona myös joukkueiden kauden kolmannessa kohtaamisessa. TPS on lyönyt HPK:n tällä kaudella kolme kertaa ja yhteensä seitsemässä viime pelissä. TPS:n 2–1-voitto ratkesi vasta voittomaalikisassa.

– Ensimmäinen erä meni alivoimaa tappaessa, mutta meidän alivoima oli vahva. Pelasimme kaksi erää hyvin 5–5-pelin, mutta teimme kolmannessa erässä pölhöjä kiekonmenetyksiä, sanoi TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

TPS:n onnistujina rankkarikisassa kunnostautuivat Mikael Pyyhtiä ja Scott Kosmachuk. Molemmat maalivahdit, HPK:n Daniel Lebedeff (32 torjuntaa) ja TPS:n Lassi Lehtinen (25), onnistuivat hyvin.

– Lehtinen oli erinomainen. Tämä oli kahden hyvän maalivahdin ottelu, Ahokas painotti.

HPK:n Steve Moses tasoitti, mutta voittomaalikisassa Moses ja kultakypärä Michael Joly eivät onnistuneet yllättämään Lehtistä.

– Se oli kovatasoinen peli. Meidän ylivoiman tehottomuus ratkaisi. Tämä on jotenkin tuttua jatkoaika-/rankkaritappio. Olimme kärsivällisiä, mutta emme saaneet palkintoa, sanoi HPK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen.