Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karhu Basket komealla voittoputkella Korisliigan joulutauolle

Kauhajoen Karhu Basket pääsi miesten Korisliigan joulutauolle komealla voittosarjalla. Sarjajohtaja täytti peräkkäisten voittojensa määrän tusinaan, kun se kukisti kotonaan Kouvot 82–74.

Kouvot joutui luovuttamaan viime maanantain pelinsä BC Nokialle, kun sillä oli vain neljä tervettä pelaajaa. Kauhajoen-matkalle Kouvolasta saatiin jalkeille kahdeksan peluria.

Karhu Basket otti odotetusti pelin ohjat ja kasvatti johtonsa 24 pisteeseen kolmannen jakson lopussa. Kouvot nykäisi neljännen jakson alkuun 13–0-kirin ja nousi toiseksi viimeisellä minuutilla vain neljän pisteen päähän.

– Pelistä tuli lopussa vaikea, mutta onneksi meillä oli riittävän iso johto, kun hävisimme neljännen jakson 16 pisteellä. Pallon liike ei ollut meillä hyvää, mutta Kouvot myös puolusti hyvin, kertasi Karhu Basketin valmentaja Janne Koskimies.

Severi Kaukiainen nakkasi Karhu Basketille 24 pistettä. John Meeks ja Deshon Taylor tekivät Kouvoille 22 pistettä mieheen.

Korihait voitti vihdoin, Lahti ei

Uudessakaupungissa pelattiin peräpään peli, jossa viimeksi lokakuussa voittaneet Korihait ja Lahti Basketball yrittivät katkaista yhdeksän pelin tappioputkiaan. Tuo onnistui Korihailta, joka passitti lahtelaiset joulutauolle kymmenen peräkkäisen tappion taakalla lukemin 90–64.

Korihait hallitsi peliä ja pohjusti voittonsa toisella neljänneksellä, jonka päätteeksi ero kasvoi 19 pisteeseen. Ratkaisu tuli kolmannen jakson ensi minuuteilla, kun Korihait karkasi 27 pisteen johtoon.

Trey Niemi heitti Korihaille 25 pistettä. Steven Haney teki vieraille 19 pistettä.

Pyrintö kaatoi Hongan

Tampereen Pyrintö kohensi asemaansa jatkosarjaviivan alapuolella, kun se kaatoi kotipelissään Tapiolan Hongan 83–67.

Pyrintö hallitsi peliä, mutta Honka kipusi kolmannella jaksolla vain pisteen päähän. Neljännellä jaksolla kotijohto pysyi selvemmin kymmenen pisteen tuntumassa.

Ike Smith oli jälleen Pyrinnön tehokkain 22 pisteellä. Hongasta Valtteri Mervola jäi 16 pisteellään vain pinnan liigaennätyksestään.