Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Brasilian MM-turnaus päättyi jälleen kerran kyyneliin – Neymar ei lupaa varmaksi jatkamista maajoukkueessa

Brasilian perjantainen shokkitappio jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen puolivälierässä Kroatialle päätti joukkueen supertähden Neymarin MM-koitoksen jälleen kerran ennen aikojaan, ja ehkä myös maailman kalleimman jalkapalloilijan MM- tai jopa maajoukkueuran.

Neymar vei Brasilian johtoon jatkoajan avauspuoliskon lopulla, mutta Kroatia rutisti tasoihin ja lopulta voittoon rangaistuspotkukisalla. Pelin jälkeen Neymar ei voinut "sataprosenttisesti taata" pukevansa vielä maajoukkueen legendaarisen keltaisen paidan ylleen. Ja seuraavan MM-turnauksen koittaessa 2026 Neymar on jo 34-vuotias.

Neymarille kisat olivat uran kolmannet. Kotikisat 2014 päättyivät loukkaantumiseen ennen välierän musertavaa 1–7-tappiota Saksalle, ja vuoden 2018 MM-kisat Venäjällä tyssäsivät Brasilialta puolivälierätappioon Belgialle.

Neymarin maali Kroatiaa vastaan oli historiallinen, sillä se oli hänelle maajoukkueuran 77:s, eli hän jakaa legendaarisen Pelen kanssa Brasilian maajoukkueen kaikkien aikojen maalikärkisijan. Pele voitti urallaan kolme maailmanmestaruutta.

– En sulje mitään ovea, mutta en myöskään takaa sataprosenttisesti, että palaan (maajoukkueeseen), Neymar totesi tunteikkaasti Kroatia-tappion jälkeen.

Jatkaa Neymar tai ei, Brasilialla on edessään vaihdoksia. Veteraanit Thiago Silva ja Dani Alves siirtyvät syrjään, samoin kuin valmentaja Tite. Sellaiset nuorukaiset kuin Vinicius Junior ja Rodrygo joutuvat jatkossa kantamaan yhä suurempaa vastuuta.

– Meillä on pelaajia, joiden on astuttava esiin ja oltava johtajia. Mutta joukkuetta esimerkillään vetäviä, siihen kykeneviä pelaajia meillä on paljon. Nuoret lupaukset kehittyvät yhä enemmän, ja he oppivat näistä kisoista. Ja meillä on yhä kokeneempiakin pelaajia, jotka pystyvät yhä olemaan tärkeässä roolissa maajoukkueessa. Nyt on vaikea puhua tulevasta, koska tuska on niin suuri, mutta toivottavasti tulevaisuus on valoisa, maalivahti Alisson Becker kuvaili.

Messi arvosteli Hollannin valmentajaa Louis van Gaalia ja erotuomaria

Lionel Messi arvosteli voimakkain sanoin Hollannin päävalmentajaa Louis van Gaalia ja erotuomari Antonio Mateu Lahozia sen jälkeen, kun Argentiina oli voittanut Hollannin rangaistuspotkukilpailun jälkeen jalkapalloilun MM-kisoissa Qatarissa myöhään perjantaina. Ottelun aikana useiden pelaajien tunteet näyttivät lähestyvän kiehumispistettä.

Ottelun jälkeen Messi lähestyi van Gaalia.

– Van Gaalin ennen ottelua esittämät kommentit osoittivat kunnioituksen puutetta, ja jotkut Hollannin pelaajat puhuivat liikaa pelin aikana, Messi sanoi ESPN:n mukaan pelin jälkeen.

Messi viittasi van Gaalin arvioon, jonka mukaan Messi tekee vain vähän joukkueensa eteen silloin kun hänellä ei ole palloa.

– Van Gaal myy ajatusta, että hän pelaa hyvää jalkapalloa, ja sitten hän laittaa hyökkääjät rangaistusalueelle ja alkaa heittää pitkiä palloja. Me ansaitsimme jatkopaikan ja niin tapahtui, Messi sanoi.

Messi kritisoi myös puolivälierän erotuomaria Antonio Mateu Lahozia. Hän viittasi Hollannin 2–2-tasoitusmaaliin, joka syntyi Wout Weghorstin vapaapotkusta.

– Kun he tasoittivat, olin erittäin vihainen. En halua puhua erotuomarista, koska siitä saa heti rangaistuksen, mutta uskon, että ihmiset näkivät mitä tapahtui. (Kansainvälinen jalkapalloliitto) Fifa ei voi antaa tuollaiselle erotuomarille näin tärkeää peliä, kun hän ei ole tehtävän tasalla, Messi sanoi uutistoimisto AFP:lle.

– Emme pelanneet erinomaista peliä, ja sitten erotuomari laittoi pelin jatkoajalle. Hän oli koko ajan meitä vastaan. Viimeisessä tilanteessa ei ollut rikettä, Messi jatkoi.