Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksalaiset eivät peitelleet pettymystään MM-kisojen mahalaskusta – "Täydellinen katastrofi"

Saksan miesten maajoukkueen jääminen Qatarin MM-kisoissa alkulohkoon on ollut monille kova paikka perinteisesti vahvassa jalkapallomaassa. Joukkueen pelaajat eivät säästelleet itseään torstain Costa Rica -kamppailun jälkeen.

– Täydellinen katastrofi, konkarihyökkääjä Thomas Müller sanoi.

Maajoukkuekaveri Kai Havertz luonnehti Saksan putoamista "kauhuelokuvan katsomiseksi".

Saksa voitti alkulohkon päätöspelissään Costa Rican 4–2, mutta se ei riittänyt jatkopaikkaan, kun Japani oli Espanjaa parempi maalein 2–1. Japani nousi voitollaan E-lohkon ykköseksi, ja Espanja päätyi Saksan kanssa neljään pisteeseen. Espanja eteni lohkokakkosena jatkoon Saksaa paremman maalieron turvin.

Costa Rican verkkoon kaksi maalia tehnyt Havertz kertoi, että totuus selvisi saksalaispelaajille vasta stadionin suurelta näytöltä.

– Saimme tietää ottelun aikana, että Japani johtaa, ja sitten lohkotaulukot näytettiin stadionilla. Meillä oli vielä pieni toivo, että Espanja tekisi maalin. Mutta sitten huomasimme, että Japanin ottelu oli ohi.

Saksalaisten tuskaa tuskin helpottaa, että Japanin voittomaali syntyi tilanteesta, joka on herättänyt paljon keskustelua. Osuma hyväksyttiin pitkän videotarkistuksen jälkeen, jossa selvitettiin, oliko pallo mennyt maalia edeltäneessä tilanteessa kokonaan päätyrajan yli vai ei. Lopulta maali hyväksyttiin.

Päävalmentaja käänsi katsetta tulevaan

MM-kisojen perinteinen menestysmaa Saksa jäi alkulohkoon toista kertaa peräkkäin. Päävalmentaja Hansi Flick vaati Costa Rica -ottelun jälkeen muutoksia Saksan jalkapallon nuorisokehitykseen.

– On erittäin tärkeää keskittyä uuteen jalkapalloilijoiden sukupolveen, Flick sanoi.

Saksan saldoksi Qatarin MM-kisoista jäi tappio Japanille, tasapeli Espanjaa vastaan ja voitto Costa Ricasta.