Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Iranin MM-jalkapalloilijoita uhattu perheiden kiduttamisella

Iranin miesten jalkapallomaajoukkueen pelaajien perheitä on uhattu vankeudella ja kidutuksella, jos pelaajat eivät "käyttäydy" ennen tänään pelattavaa Yhdysvallat-ottelua, yhdysvaltalaiskanava CNN kertoo kotisivuillaan.

CNN perustaa väitteensä otteluiden turvallisuusjärjestelyihin osallistuvaan nimettömään lähteeseen.

Qatarin miesten MM-turnauksen avausottelussaan Englantia vastaan Iranin pelaajat eivät laulaneet kansallislaulua, minkä tulkittiin olleen hiljainen protesti Iranin hallintoa vastaan.

CNN:n lähteen mukaan pelaajat kutsuttiin ottelun jälkeen tapaamiseen Iranin vallankumouskaartin (IRGC) jäsenten kanssa. Lähteen mukaan pelaajille kerrottiin tapaamisessa, että heidän perheitään joutuisi "väkivallan ja kidutuksen kohteeksi", jos pelaajat eivät laula kansallislaulua tai jos he liittyvät mihinkään poliittiseen protestiin maan hallintoa vastaan.

Pelaajat lauloivat kansallislaulun, kun Iran kohtasi toisessa pelissään Walesin. CNN:n lähteen mukaan pelaajille oli luvattu lahjoja ja autoja ennen Englanti-ottelua, mutta palkitseminen muuttui uhkailuksi pelaajien jätettyä kansallislaulun laulamatta.

Iran kohtaa B-lohkossa Yhdysvallat Suomen aikaa tänään kello 21 alkavassa ottelussa al-Thumamassa. Iranilla on koossa kolme ja Yhdysvalloilla kaksi pistettä ennen lohkon tämän päivän päätöspelejä. B-lohkon kärjessä neljällä pisteellä oleva Englanti kohtaa tänään Walesin, joka on yhdessä pisteessä.