Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat pelasi Pohjois-Makedonian kanssa tasan – Oliver Antman viimeisteli Suomen maalin

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue päätyi Skopjessa 1–1-vierastulokseen Pohjois-Makedoniaa vastaan. Ottelun avausosuman tuikkasi 37. peliminuutilla Suomen Oliver Antman, jonka Joel Pohjanpalo vapautti läpiajoon. Osuma oli terävästi pelanneelle Antmanille miesten maajoukkueessa toinen yhtä monessa ottelussa.

Suomen pallollinen pelaaminen oli avauspuoliajalla ajoittain hyvää, ja kelpo ottelun pelannut Anssi Suhonen laukoi pallon kertaalleen tolppaan. Suhosen lisäksi Robin Lodilla oli suomalaisista avausjaksolla hyvä maalipaikka.

Myös Pohjois-Makedonia loi avauspuoliajalla muutaman hyvän tekopaikan, mutta Jesse Joronen pelasi Suomen maalilla vahvasti.

Toisella puoliajalla Suomen pallollinen pelaaminen heikkeni, joukkue sortui useisiin pallonmenetyksiin ja kyttäsi lähinnä vastaiskuja. Pohjois-Makedonia piti paljon palloa ja painoi päälle. Suomi oli kuitenkin vähällä siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta Stole Dimitrievski torjui jalallaan komeasti Pohjanpalon laukauksen noin tunnin kohdalla. Myös Mikael Soisalo hätyytteli Dimitrievskin vartioimaa maalia, mutta laukaus meni sivuverkkoon.

Lopulta kotijoukkue tuli väkisin tasoihin, kun Enis Bardhi laukoi 75. minuutilla kotijoukkueen rangaistuspotkun maaliin. Rangaistuspotku tuomittiin Soisalon kaadettua Ezgjan Alioskin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Suomen Diogo Tomas pukkasi pallon maalikehikoihin.

Seuraavaksi vastassa Norja

Suomalaisista miesten maajoukkuedebyyttinsä tekivät avauksessa olleet Suhonen, Tuomas Ollila ja Arttu Hoskonen sekä toisella puoliajalla kentälle tulleet Niilo Mäenpää ja Tomas.

Suomi aloitti ottelun kahdella keskuspuolustajalla, mutta muutti ryhmitystään toisen puoliajan vanhetessa kolmeen toppariin. Suomelle huono uutinen on, että Lucas Lingman tuli ottelussa vaihtoon loukkaantumisen takia.

Suomi jatkaa harjoitusotteluidensa urakkaa kohtaamalla sunnuntaina Oslossa Norjan.