Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen Utah Jazz täpärään voittoon pisteen erolla

Lauri Markkasen Utah Jazz jatkoi NBA-koripallokauden vahvaa alkuaan kukistamalla Memphis Grizzliesin kotikentällään täpärästi 124–123. Markkanen heitti Kelly Olynykin tavoin 23 pistettä, mikä oli Jazzin korkein pistemäärä.

Jazzin viimeisessä hyökkäyksessä pallo saatiin pelattua aivan korin alla syöttöä odottaneelle Markkaselle, joka kuitenkin nosti pallon ohi noin viisi sekuntia ennen ottelun loppua.

– Kun heitin sen ohi, tajusin että minun olisi vain pitänyt pitää pallo, Markkanen sanoi ESPN:lle.

Grizzliesin viimeinen hyökkäys päättyi sivurajasyötön jälkeen siihen, että pallon saanut Desmond Bane liukastui ja peliaika kului umpeen ennen kuin Memphis sai heiton ilmaan.

– Täytyy antaa Jazzille tunnustusta. He taistelivat meitä paremmin 48 minuuttia, Memphisin päävalmentaja Taylor Jenkins sanoi.

Markkanen, 25, keräsi 38 minuutissa yhdeksän levypalloa, viisi syöttöä ja yhden torjunnan. Suomalaisen pelitilanneheitot upposivat tarkkuudella 9/21 ja kolmoset 2/9. Seitsemän pelin jälkeen Markkasen kausikeskiarvot ovat 21,4 pistettä ja 9 levypalloa ottelua kohti.

Memphis johti ottelua 118–113, mutta sen jälkeen Markkasen kolmonen, Olynykin layup ja kolmonen sekä Malik Beasleyn kolmonen käänsivät voiton Jazzille.

– Meillä ei ole yhtä kaveria, joka käynnistäisi kaikki kuviot. Kun peli on tavallaan kaoottista, pallo ja kehot liikkuvat, se luo sekaannusta vastustajan puolustukselle ja silloin olemme parhaimmillamme, Olynyk selvitti.

Grizzliesiltä puuttui sairastumisen takia tähtitakamies Ja Morant, joka on tällä kaudella heittänyt 32,6 pistettä ottelua kohti. Utahin pelinjohtaja Mike Conley pysytteli kentän laidalla levon tarpeen takia.

Jazz on voittanut kauden seitsemästä ensimmäisestä pelistään viisi.

Utah ja Memphis kohtaavat uudelleen maanantaina Salt Lake Cityssä.