Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkanen sai Utah-debyytillään kuudenteen NBA-kauteensa lentävän lähdön

Lauri Markkanen, 25, sai torstain vastaisena yönä Suomen aikaa mahdollisimman lupaavan alun koripallouransa kuudenteen NBA-kauteen ja uuteen alkuun Utah Jazz -seurassa. Pitkälti Markkasen onnistumisilla Utah kukisti kotikentällään Denver Nuggetsin 123–102.

Kentällä Markkanen raatoi ja raastoi itsensä heti ensimmäisessä ottelussaan Utahin tehomieheksi 17 pisteellä, kolmella kolmosheitolla, neljällä levypallolla ja neljällä syötöllä. Hän oli myös Utahin peliaikaykkönen runsaan 33 minuutin tilastollaan.

Joukkueiden NBA-avauksen lopputulos oli yllätys. Denverin on yleisesti ennakoitu voittavan runkosarjassa vähintään 50 ottelua, kun Utahin voittosaldon on uskottu jäävän lähemmäs 25:tä ottelua.

Kotijoukkueesta peräti seitsemän pelaajaa ylsi koritilastossa kaksinumeroisille pisteille.

– Tämä oli hieno joukkueen voitto. Utah Jazzin päävalmentaja Will Hardy vahvisti seuran kotisivuilla.

Voitto vahvisti sarjan häntäpäähän veikatun Utahin itsetuntoa. Jazz oli hävinnyt ennen NBA-runkosarjan alkua neljästä harjoitusottelustaan kolme.

Markkanen loisti puolustuksessakin

Jos Utahin iskukykyä tämän kauden NBA:ssa on yleisesti epäilty, Markkanen sitä vastoin näytti jo harjoituspelien otteillaan, että hän kuuluu Jazzin kantaviin voimiin.

Markkasen hyökkäysvoima tiedetään vanhastaan, mutta Jazz-valmentaja Hardy halusi kehua erityisesti suomalaisen puolustusvalmiutta ja -asennetta.

Markkanen pimensi puolustuksessa päätösneljänneksellä parhaansa mukaan Denverin vahvat Nikola Jokicin ja Michael Porter Jr:n. Jokic kirjautti silti kentän korkeimman pistemäärän 27.

– Hän (Markkanen) on monikäyttöinen kentän molemmissa päissä. Hänen kokonsa, urheilullisuutensa ja älykkyytensä, ne ovat joukkueellemme todella tärkeä apu, Hardy kiitteli.

Utah aloitti ottelun hyökkäyspään hullunmyllyllä ja johti puolivälissä 75–53. Tärkeä avausvoitto heltisi silti juuri puolustuksen voimin, kun Denver oli kirinyt päätösneljänneksellä parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän.