Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lundellin NHL-debyyttikausi sujui kuin tanssi – "Sain heti alkuun jalkaa oven väliin"

Jääkiekkoilun NHL on joillekin pelaajille unelmien teatteria, toisille murskautuneita unelmia. Florida Panthersissa toisen kautensa aloittava Anton Lundell kuuluu ehdottomasti kiekkoilijoihin, joiden ura on edennyt jatkuvassa myötätuulessa.

Lundellin tulokaskausi NHL:n kapeissa kaukaloissa 2021–22 sujui kuin tanssi. Paikka Panthersin aloituskokoonpanosta löytyi heti syksyllä, ja lopulta keskushyökkääjä tehoili runkosarjan 65 ottelussa peräti 18+26=44 pistettä.

– Sain heti alkuun jalkaa oven väliin. Oli tärkeää, että paikka Panthersin avauksessa löytyi noin nopeasti, Lundell kertoi loppukesästä suomalaisten NHL-pelaajien tapaamisessa Turussa.

Panthers oli NHL:n Jukurit

Lundellin Florida tarjosi viime kauden runkosarjassa viihdyttävän piristysruiskeen mättämällä maaleja ottelusta toiseen. Pudotuspeleissä kurssi kääntyi vähän samaan tapaan kuin kotimaisessa Liigassa Mikkelin Jukureilla: perinteinen paikallisvastustaja Tampa Bay Lightning pudotti Floridan jatkosta toisella playoff-kierroksella selvin lukemin.

Andrew Brunette korvasi vanhassa ahdisteluskandaalissa ryvettyneen Joel Quennevillen Floridan päävalmentajana kesken kauden. Poskelleen menneiden pudotuspelien jälkeen Brunetten Panthers-pesti on historiaa, ja päävalmentajana on aloittanut erittäin monissa liemissä keitetty Paul Maurice.

– Valmennus meni uusiksi, ja muutenkin joukkue uusiutui, kun Jonathan Huberdeau lähti muualle. Meillä on hyvä joukkue edelleen. Uskon, että olemme oppineet viime kaudesta yhtä ja toista, Lundell sanoi.

Erityisen huomionarvoinen oli Lundellin debyyttikauden runkosarjan plus-miinussaldo, 33 plussalla.

– Sain heti ensimmäisellä kaudellani iso roolia alivoimapelissä, mutta myös viisi vastaan viisi -pelissä. Odotan, että kehityn edelleen kahden suunnan hyökkääjänä.

Toisen polven jääkiekkoilijana Lundell ottaa nöyränä oppia, jota NHL-kaukalossa on tarjolla.

– Opin viime kaudella paljon NHL-kiekosta ja -elämästä. Tässä on vielä menossa oppimisprosessi, Lundell myöntää.

Summasen tehotreeneissä

Panthersin kesäloma alkoi turhankin varhain, mutta Lundellilla oli hyvä mieli palata debyyttikauden jälkeen Suomeen.

–  Loma tuli tarpeeseen. Palauttelin kesällä kroppaa ja muita paikkoja, nautin Suomen kesästä. Aikaa kului pääkaupunkiseudulla myös Raimo Summasen ja Janne Hännisen kesävalmennuksessa, Lundell virnisti ja antoi ymmärtää, että meno jäällä on "Summasen takuulla" välillä ollut aikamoista haipakkaa.

Florida Panthers on yhtä kautta kokeneempi joukkue jatkamaan tulevaa kautta NHL-pudotuspeleissä menestyksellisesti. Ykköskeskushyökkääjä, kippari Aleksander Barkov on yhden miehen kallio, jolle on hyvä rakentaa.

Toisaalta vastustajat tuntevat viime kauden runkosarjassa säväyttäneen Panthersin metkut entistä paremmin.

– Meidän on helpompi lähteä tulevaan kauteen, kun tiedämme, kuinka asioita pitää tehdä. Toisaalta vastustajat tuntevat meidän pelityylimme nyt paremmin, Lundell tietää.