Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HIFK putosi Ykköseen – VPS tarrasi europelihaaveisiinsa

VPS otti sunnuntaina kauden toisen kotivoittonsa, kun HIFK kaatui Vaasassa maalein 4–0. HIFK:lla oli ottelussa isot panokset, sillä jalkapalloliigan hännille jumittuneet helsinkiläiset olisivat tarvinneet voiton, jotta haaveet sarjapaikasta olisivat pysyneet elossa.

Helsinkiläisjoukkue ei kuitenkaan pystynyt ottamaan voittoa, ja kaudesta 2019 saakka liigassa pelannut HIFK putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas Ykköseen.

HIFK:n lähtö kauteen oli vaikea, sillä päävalmentajaksi palkattu Bernardo Tavares jätti joukkueen jo ensimmäisen ottelun jälkeen. Tavaresin tilalle huhtikuussa palkattu Mixu Paatelainen ei onnistunut kääntämään joukkueen suuntaa.

– Täytyy sanoa, että kolme ensimmäistä maalia olivat täysin lahjoja. Tätä on tapahtunut koko ajan, ja se on todella turhauttavaa. Asioihin tartutaan ja asioista puhutaan, mutta samat ongelmat jatkuvat, Paatelainen manasi.

– Ei taaskaan riittänyt meidän tasomme.

Paatelainen ei jatka HIFK:n päävalmentajana ensi kaudella Ykkösessä, mutta valmentaa tämän kauden loppuun.

– Olemme seurajohdon kanssa keskustelleet jatkosta. Alun perin mieli oli molemmin puolin, että haluamme jatkaa ja rakentaa. Asiaa mietittyäni ehkä näin on kuitenkin parempi.

VPS iski heti ottelun alussa, kun Jesper Engström vei vaasalaiset johtoon ottelun kolmannella peliminuutilla. Toisella puoliajalla Kalle Multanen, Tete Yengi ja Samu Alanko kaunistelivat loppulukemiksi 4–0.

Voitollaan VPS nousi haastajasarjassa toiseksi ja on sunnuntain kierroksen jälkeen kiinni paikassa UECL-lopputurnaukseen, jossa panoksena on viimeinen paikka ensi vuoden Konferenssiliigan karsintoihin.