Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Federer pelaa Lontoossa Nadalin, Djokovicin ja Murrayn rinnalla

Roger Federerin pelit tenniksen grand slameissa ja ATP-kiertueella on pelattu, mutta loppuviikosta Lontoossa hänet nähdään vielä kerran muiden tähtipelaajien rinnalla. Federer osallistuu Euroopan joukkueessa Laver cupiin, jossa Euroopan joukkue kohtaa muun maailman.

Euroopan joukkueessa pelaavat Federerin monivuotiset kilpakumppanit Rafael Nadal, Novak Djokovic ja Andy Murray sekä huipulle nopeasti noussut Casper Ruud ja Stefanos Tsitsipas. Muun maailman joukkueessa on muiden muassa Yhdysvaltain avoimissa välieriin yltänyt Yhdysvaltain Frances Tiafoe.

Federer ilmoitti uransa lopettamisesta viime viikolla, joten olo on kaihoisa ennen Laver cupin viikonloppua. Hän ei halunnut olla "neljästä suuresta" ensimmäinen, joka vetäytyy kilpailukiertueelta.

– Yritin aina lykätä lopetusajatuksen mielestäni, Federer paljasti Lontoossa.

– Ajattelin, että lopettamisen ajatteleminen tarkoittaa, että olisin jo puoliksi eläkkeellä. Sillä ajatuksella ei voi lähteä töihin. Ajattelin käsitellä asian vasta, kun se on ajankohtaista.

Federer, 41, kamppaili pitkään polvivamman kanssa, eikä hän toipunut toivotulla tavalla viime vuonna tehdystä kolmannesta leikkauksesta.

– Tiesin mahdollisuuteni heikoiksi jo viime vuonna, ja muutama kuukausi sitten oli pakko tunnustaa tosiasiat. Käsittelin asian ja päätin sen jälkeen ajankohdan, jolloin ilmoittaisin päätökseni, Federer kertoi.

– Täytyy tunnustaa, että päätös oli nopea, kun minulta lopulta loppui usko täydelliseen toipumiseen. Tämä on silti ollut minulle hyvin tunteikasta aikaa.