Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verstappen lähtee jokaiseen kilpailuun suosikkina – Schumacherin ja Vettelin voittoennätys uhkaa rikkoutua

Formula 1:n MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Max Verstappen tavoittelee mestaruuden lisäksi myös sarjan yhden kauden voittoennätystä. Viisi viime kilpailua voittanut Verstappen on tuonut tällä kaudella Red Bullin ruutulipulle ensimmäisenä jo 11 kertaa.

Verstappen ylittää Michael Schumacherin 2004 ja Sebastian Vettelin 2013 ajaman voittoennätyksen, jos hän voittaa kolme kauden jäljellä olevista kuudesta kilpailusta.

Red Bullin auto on ollut kauden puolivälistä niin ylivoimainen, että talli lähtee suosikkina jokaiseen kilpailuun. Tallipäällikkö Christian Horner toppuuttelee silti ajatusta, että talli voittaisi kaikki jäljellä olevat kilpailut.

– Se on jo paljon pyydetty, sillä kilpailut ajetaan kovin erilaisilla radoilla, Horner vastasi englantilaisen Autosport-lehden ajatukseen kuuden seuraavan gp:n voittosarjasta.

Singapore ennalta hankalin

Horner mainitsi esimerkeiksi edellisen kilpailun Monzassa ja sarjan seuraavan kilpailun Singaporessa. Monzan kilpailu ratkesi pitkillä suorilla, ja Singaporessa ajetaan luonteeltaan kovin erilaisella katuradalla.

– Singaporen radalla on eniten mutkia koko sarjassa. Lisäksi se on pomppuinen katurata, joten radan vaatimukset ovat aivan erilaiset, Horner pohdiskeli.

– Toisaalta me olemme olleet nopeita Spassa, Zandvoortissa, Monzassa ja jopa Budapestissa, joten automme toimivat todella hyvin kaikenlaisilla radoilla. Joka tapauksessa teemme joka kilpailussa parhaamme, ja pisteet tulevat sitten sen mukaan.

Ferrari ja Mercedes laskevat, että niillä on parhaat mahdollisuudet Red Bullia vastaan juuri Singaporessa.

– Se on varmaankin meille kauden vaikeimpia kisoja, Horner vahvisti vastustajien arviot.