Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wilma Murto viides Timanttiliigan finaalin seiväskisassa – Joe Kovacs hirmuisella kuulakaarella kaikkien aikojen kakkoseksi

Seiväshypyn EM-kultamitalisti Wilma Murto sijoittui viidenneksi yleisurheilun Timanttiliigan finaalitapahtuman naisten seiväskisassa. Murto ylitti Zürichissä 461.

Viime viikonlopun Ruotsi-ottelun sairastelun takia väliin jättänyt Murto joutui käyttämään Zürichissä avauskorkeuteen 436 kolme yritystä. Seuraavat korkeudet eli 451 ja 461 ylittyivät ensimmäisellä, mutta 471 oli liikaa.

– Oli aika vaikea päivä. Kroppa oli ihan ok, mutta sairastelu tuntui sillä lailla, että hengästyin helposti ja aika reippaasti alkoivat paikat tutisemaan, kun tuli hyppyjä nopeaan tahtiin. Aloituskorkeudessa ne tulivat vielä vastatuuleen, Murto totesi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Tuntuu, että sain irti sen, mikä nyt oli otettavissa. 471:n hypyissä tuntui, että vauhtia on ja ylitys olisi mahdollinen, mutta nyt ei ollut se päivä.

Murto jatkaa kauttaan vielä viikonvaihteessa Saksassa yhdellä kilpailulla.

Zürichin kisan voittoon taivutti Australian Nina Kennedy kauden parhaallaan 481. Yhdysvaltain Sandi Morris oli toinen ylitettyään 476. Murron ohella tulokseen 461 päätyivät Slovenian Tina Sutej ja Italian Roberta Bruni.

Kovacsin kuula jäi vain 14 senttiä maailmanennätyksestä

Timanttiliigan kaksipäiväiset finaalikisat saivat hurjan alun, kun Yhdysvaltain Joe Kovacs kirjasi kuulantyönnössä kaikkien aikojen tilaston toiseksi. Kovacs työnsi kisan toisella kierroksella tuloksen 23,23, joka jää maanmies Ryan Crouserin maailmanennätyksestä vain 14 senttiä.

Ennätystään 32 senttiä parantanut Kovacs on kautta aikain neljäs yli 23 metrin työntäjä. Crouser riuhtaisi ME-lukemansa 23,37 viime vuonna, Yhdysvaltain Randy Barnes lennätti kuulaa 23,12 vuonna 1990 ja ensimmäisen 23-metrisen tekaisi Itä-Saksan Ulf Timmermann vuonna 1988 (23,06).

ME-miehenä yhä pysyvä Crouser oli hänkin mukana Zürichin kisassa. Crouser sai parhaallaan tuloksen 22,74.

Seiväskuningas Duplantis toivoo voittoisaa päätöstä huimalle kaudelleen

Seiväshypyn ruotsalaishirmu Armand "Mondo" Duplantis päättää uskomattoman kautensa torstaina, kun Timanttiliigan finaalitapahtumassa Zürichissä hypätään seiväskisa. Duplantis koki viime viikolla Brysselissä hänelle harvinaisen tappion, ja mies haluaa Zürichissä jälleen näyttää kuka on kuka.

Duplantis voitti tänä vuonna niin halli-MM:n kuin ulkokenttienkin maailmanmestaruuden, ja tittelit kruunautuivat ME-tuloksilla 620 ja 621. Duplantis otti omansa myös EM-kisoissa. Viime perjantaina Brysselissä Duplantisin 17 kisan mittainen voittoputki kuitenkin katkesi, kun Filippiinien Ernest Obiena ylitti 591:n Duplantisin jäädessä 581:een.

– Ehkä tarvitsin vähän herätystä. Olemme kaikki ihmisiä, teemme virheitä, ja niin kävi minulle viime viikolla Brysselissä. Epäonnistuminen on tärkeää: olen oppinut urani aikana monia asioita tappioistani, ja se on ollut yksi tärkeimmistä jutuista matkallani tähän missä olen nyt. Joten olen valmiina huomiseen (torstain) kisaan, Duplantis jutteli keskiviikkona Zürichissä.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP