Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jääkiekkoliiga tähtää sarjakauteensa myötätuuli purjeissaan – vuonna 1975 käynnistetyllä SM-liigalla alkaa 48. sarjakausi

Kotimainen jääkiekkoliiga lähtee ensi tiistaina alkavaan sarjakauteen vinha myötätuuli purjeissaan. Suomen ykköslaji on kulkenut pitkän tien ja on koronapandemian kurittamien vuosien jälkeen palannut raiteilleen.

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on siviiliammattinsa eli yritysjohtajan arvovallalla oikea mies arvioimaan kiekkobisnestä.

– Meillä on Liigassa 15 joukkuetta eli osakeyhtiötä, joiden johdolla yhteinen liikevaihto on noin 120 miljoonaa euroa. Se mahdollistaa tekemään asioita, Hiltunen kertoo.

– Työllistämme Liigassa noin tuhat ihmistä, Hiltunen lisää esimerkillä.

"Tämä on meille momentum"

Vuonna 1975 käynnistetyllä SM-liigalla alkaa 48. sarjakausi. Liigalla on kliseen uhallakin edessään haastava kausi.

Kun Vladimir Putinin hallinnoima Venäjä aloitti 24. helmikuuta hyökkäyssodan Ukrainassa, eurooppalainen mahtisarja KHL tahrasi saman tien maineensa. Kotimaiselle Liigalle tämä merkitsee uutta mahdollisuutta, uusia markkinoita.

– Tämä on meille momentum. Haluamme pitää hyvät pelaajat Suomessa, Hiltunen sanoo.

Liiga paistattelee myönteisessä julkisuudessa viimeistään maanantain jälkeen, kun kiekkoilun pääsarja ilmoitti, että seitsemän erotuomaria alkaa jakaa pääsarjakaukalossa oikeutta päätoimisesti.

– Olen iloinen ja onnellinen, että saimme tämän asian maaliin, Liigan uutena toimitusjohtajana aloittanut Kati Kivimäki kertoo.