Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaiskävelijät takoivat ennätyksiä Olympiastadionin mondolla – Ruotsi jäi maaottelussa jalkoihin

Suomalaiskävelijät esittelivät Helsingin Olympiastadionin radalla mainiota syysvirettä, kun Suomi varmisti kävelymaaottelun voiton Ruotsista suvereenisti pistein 44–21.

Ruotsin moninkertainen arvokisamitalisti Perseus Karlström paineli miesten 10 kilometrillä selvään voittoon, mutta naisissa, tytöissä ja pojissa edettiin suomalaistahtiin. Naisten 5 kilometrillä Suomi otti kolmoisvoiton Enni Nurmen, Elisa Neuvosen ja Venla Laihon johdolla. Nurmi käveli ennätyksensä 21.43,44.

– En uskonut kyllä näin kovaan aikaan, meno oli alusta asti kovempaa kuin olin kaavaillut. Oli todella hieno fiilis ja hieno kannustus. Nyt saa aloittaa loman, Nurmi naurahti.

Vitosen kävelykisa oli Nurmelle vasta kauden toinen.

– Nämä ovat ihan mukavaa vaihtelua. Näitä jaksaisi kävellä vähän useammin, Nurmi hymyili.

Espoon Tapioita edustava Nurmi, 24, kisasi Suomen väreissä 20 kilometrillä niin MM-kisoissa kuin EM-kisoissakin. Eugenen MM-kisassa Nurmi oli heinäkuussa 29:s, Münchenin EM-kävelyssä elokuussa 15:s.

– Kausi oli todella hyvä, läpimurtokausi. Sain parannettua ennätystäni kaikilla matkoillani, ensi kaudellakin 20 kilometriin satsaava kävelijä sanoi.

Jokisella "hölmö päivä"

Miesten 10 kilometrillä Joni Hava oli toinen ennätyksellään 40.35,76, ja myös kolmanneksi yltänyt Jerry Jokinen käveli ennätyksensä 40.41,41. Rikkonaisen kauden urheillut Veli-Matti "Aku" Partanen oli neljäs.

– Selkä ei ole täysin oireeton, se on ollut treeneissä edelleen haittaava, sanotaanko näin, hermovaivan takia EM-kisoista pois jäänyt Partanen sanoi.

Kolmanneksi yltäneen Jokisen mukaan sunnuntai oli hänelle "hölmö päivä". Hän paransi ennätystään lähes kahdella minuutilla.

– Todella hyvä kilpailu. Vauhti kiihtyi ja yleisön kannustuksessa sitä jaksoi vain mennä, Jokinen hämmästeli syyssäässä.