Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten SM-kisoissa kova keihästaisto – Narvi voittoon

Kankaanpään Seudun Leiskun Teemu Narvi ja Oulun Pyrinnön Janne Läspä tarjosivat keihäsjännitystä nuorten SM-yleisurheilun päätöspäivänä Vaasassa. Narvi oli lopulta 22-vuotiaiden miesten SM-keihäässä parempi kiskaistuaan viimeisellään 79,73. Tulos on Narvin uran toiseksi paras ja Suomen miesten tämän kauden tilaston kuudenneksi paras.

– Otin ensimmäistä kertaa koko kesänä täyden vauhdinjuoksun ja sattui heitto osumaan, Narvi totesi tiedotteessa voittoheitostaan.

– Ajattelin, että nyt on pakko yrittää, kun olen viimeisen kerran näissä karkeloissa ja näytti olevan menossa mafian nuoriso-osastolle mestaruus, Narvi sanoi ja viittasi Läspän ja muiden Kuortaneella harjoittelevien käyttämään Kuortaneen keihäsmafia -lempinimeen.

Läspän johtotulos ennen päätöskierrosta oli 76,22. Viimeisellä heitollaan hän vastasi Narville tuloksella 78,96.

– Kisan alku meni siinä, kun tiesin, ettei kisan taso ollut kova. Ei tehnyt mieli repiä ihan täysillä. Sitten en vaan halunnut hävitä, vaikka sitten lopulta hävisin, Läspä sanoi.

Seiväshypyssä juhlivat Anderssonin sisarukset, kun Saga ja Silja Andersson voittivat 22- ja 19-vuotiaiden naisten mestaruudet ylivoimaisesti. Saga Andersson ylitti 22-vuotiaiden kilpailussa 410 ja voitti kahdeksannen nuorten mestaruutensa. Silja Anderssonille yksi hyppy korkeudesta 375 riitti 19-vuotiaiden mestaruuden uusimiseen.