Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yemaneberhan Crippa kiri kympillä norjalaiskarkurin kiinni

Norjan Zerei Kbrom Mezngi oli vielä viimeisen kierroksen takasuoralla lujalla otteella kiinni 10 000 metrin Euroopan mestaruudessa. Jättiyllätys kuihtui kuitenkin hopeaksi, kun Italian Yemaneberhan Crippa säntäsi vihdoin kiriinsä ja nousi vauhdilla voittoon Münchenissä sunnuntaina.

Ennakkosuosikki Crippa voitti 10 000 metrin juoksun ajalla 27.46,13. Hänestä tuli kestävyysmatkoilla kaksinkertainen mitalisti, sillä kisojen alussa hän saavutti pronssimitalin 5 000 metrillä.

– Mestaruus tuntuu todella hienolta, kun olin jäänyt vitosella kolmanneksi, Crippa kertoi EM-kisojen nettisivuilla ja arveli ratkaisseensa kilpailun henkisin voimavaroin.

– Olen kasvanut henkisesti. Luotin itseeni ja uskoin, että pystyn voittamaan mestaruuden. Tämä on palkinto koko tähänastisesta urastani.

Mezngi oli kilpailussa toinen ennätyksellään 27.46,94 ja Ranskan Yann Schrub otti pronssin ennätyksellään 27.43,13. Mezngi taipui viimeisellä kierroksella 20 metrin johdosta hopealle, muttei pettynyt tulokseen.

– Olen täysin tyytyväinen tähän tulokseen. Olin ensi kertaa arvokisoissa, en tiennyt mitä odottaa ja olin hyvin hermostunut etukäteen, joten tämä oli minulle aivan unelmatulos, Mezngi vakuutti.

Mariano Garcia nitisti Jake Wightmanin loppukirissä 800 metrillä

MM-hallikisojen mestari Mariano Garcia piti voittajasuosikki Jake Wightmanin takanaan Münchenin EM-kisojen 800 metrin loppukilpailussa. Garcia lähti loppukiriin ensimmäisenä, eivätkä Wightmanin voimat riittäneet loppusuoralla kiinni ottamiseen.

Garcia otti mestaruuden Espanjaan ajalla 1.44,85. Eugenen MM-kisoissa 1 500 metrin mestaruuden voittanut Wightman oli toinen kuusi sekunnin sadasosaa hitaampana. Irlannin Mark English oli kolmas ennen Ruotsin Andreas Krameria.

Britti Wightman nousi kilpailun voittajasuosikiksi, kun hän voitti 10. elokuuta Monacon Timanttiliigassa 1 000 metrin juoksun kauden kärkiajalla 2.13,88.

Garcia, 24, juhli hallikaudella maailmanmestaruutta, mutta kesä on sujunut keskinkertaisesti. Hän jäi esimerkiksi Espanjan mestaruuskilpailuissa kolmanneksi eikä selviytynyt Eugenen MM-kisoissa välieriä pidemmälle.

Jaroslava Mahutshih voitti Ukrainalle Euroopan mestaruuden korkeushypyssä

Ukrainan Jaroslava Mahutshih voitti Münchenin EM-kisojen korkeushypyn tuloksella 195. Montenegron Marija Vukovic oli kilpailussa toinen samalla tuloksella.

Toisen polven arvokisamitalisti Angelina Topic otti pronssin Serbiaan tuloksella 193. Isä Dragutin Topic voitti Euroopan mestaruuden Splitin kisoissa vuonna 1990.

Mahutshihin voittotulos oli 195, ja Vukovic ylitti saman korkeuden. Topic otti pronssin tuloksella 193.

– Omistan tämän mitalin Ukrainan kansalle. Kansani tarvitsee nyt hyviä uutisia, Mahutshih ilmoitti EM-kisojen nettisivuilla.

– Jouduin maaliskuussa lähtemään kotoani (sodan takia). Elämä on ollut sen jälkeen vaikeaa, mutta halusin tehdä jotain maani puolesta. Uskon, että tämä voitto ilahduttaa kotimaassani monia.

Pia Skrzyszowska karkasi vastustajilta pika-aidoissa

Puolan Pia Skrzyszowska otti Münchenin EM-yleisurheilussa viimeisen jaossa olleen henkilökohtaisen mestaruuden. Hän voitti 100 metrin aitajuoksun loppukilpailun ajalla 12,53. Luca Kozak oli toinen Unkarin ennätyksellä 12,69, ja Ditaji Kambundji vei pronssin Sveitsiin ajalla 12,74.

Reetta Hurske oli välierissä yhdeksäs ajalla 12,95 ja karsiutui parhaana loppukilpailusta.

Skrzyszowska saavutti viime vuonna 23-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Hän jäi Münchenin finaalissa vain kaksi sekunnin sadasosaa ennätyksestään, ja hieman myöhemmin hän juoksi Puolan 4x100 metrin joukkueen aloittajana hopeasijalle.

– Oli tosi hienoa saavuttaa saman illan aikana kaksi mitalia, Skrzyszowska totesi.

– Energia riitti hyvin viestiin, koska tunteeni olivat niin korkealla aitafinaalin jälkeen. Minut kiidätettiin viestiin niin nopeasti aitafinaalin jälkeen, etten oikein ennättänyt edes tajuta, mitä oli tapahtunut.

Ditaji Kambundji on 200 metrillä mestaruuden saavuttaneen Mujinga Kambundjin kymmenen vuotta nuorempi sisko. Ditaji juhli viime vuonna aidoissa nuorten Euroopan mestaruutta.

Saksa ja Britannia juhlivat viesteissä

Naisten pikaviestin mestaruuden otti Saksa. Alexandra Burghardt, Lisa Mayer, Gina Lückenkemper ja Rebekka Haase järjestivät kotiyleisölle vielä yhdet juhlat voittamalla kisojen viimeisen kilpailun ajalla 42,34.

Italia oli naisten 4x100 metrillä Puolan jälkeen kolmas. Voittajasuosikki Britannia keskeytti.

Miesten pikaviestissä kävi päinvastoin. Britannia otti mestaruuden joukkueella Jeremiah Azu, Zharnel Hughes, Jona Efoloko ja Nethaneel Mitchell-Blake ja Saksa keskeytti vaihtorikkoon. Britannian voittoaika oli 37,67.

Ranska oli miesten viestissä toinen ennen Puolaa.

- - - -

Uutista on korjattu klo 22.27. Crippa ei voittanut tuplamestaruutta. Hän voitti kympin ja sijoittui 5000 metrillä kolmanneksi