Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keely Hodgkinson pääsi vihdoin kullan makuun – naisten 800 metrin Euroopan mestari saavutti viidessä viikossa kolme arvokisamitalia

Britannian Keely Hodgkinson juoksi odotetun ylivoimaisesti 800 metrin Euroopan mestaruuteen lauantai-iltana Münchenissä. Hodgkinson nousi kilpailun kärkeen 200 metriä ennen maalia ja kiri mestaruuteen lähes puolen sekunnin turvin.

Tokion 2021 olympialaisissa ja Eugenen MM-kisoissa hopeamitalit saavuttaneen Hodgkinsonin voittoaika oli 1.59,04. MM-kisojen jälkeen hän ennätti vielä saavuttaa hopeamitalin myös Kansainyhteisön kisoista.

– Oli henkisesti rankkaa juosta kolmet arvokisat viidessä viikossa, mutta sain aikaan hyvän suorituksen ja tuli mestaruus, Hodgkinson juhli.

Finaali juostiin vesisateessa, mutta se ei häirinnyt Hodgkinsonia.

– Tervetuloa marraskuussa Manchesteriin. Voin kertoa, että se on paljon kurjempaa kuin tämä. Olen tottunut pahempaan, Hodgkinson vakuutti.

Lamote toipui koronasta mitalivauhtiin

Ranskan Renelle Lamote tarjosi mestarille lujimman vastuksen ja otti hopean ajalla 1.59,49. Puolan Anna Wielgosz nousi lopussa kolmanneksi ajalla 1.59,87 ja saavutti ensimmäisen arvokisamitalinsa.

Lamote oli iloinen ja helpottunut saavutettuaan kolmannen perättäisen EM-hopean. Hän jäi Eugenen MM-kisoissa välieriin.

– Vauhti oli täydellinen minulle, mutta loppusuoralla huomasin, ettei minulla ole mahdollisuutta mestaruuteen, Lamote kertoi.

– Olen silti iloinen tästä hopeasta. Se korvaa pettymyksen MM-tuloksesta. Oli myös helpottavaa toipua MM-reissulla saamastani koronatartunnasta näin nopeasti. En ehtinyt juuri kuin levätä MM-kisojen ja EM-kisojen välissä.

Femke Bol kruunasi urakkansa viestimestaruudella

Hollannin Femke Bolista tuli EM-kisojen kolminkertainen mestari naisten 4x400 metrin viestissä lauantaina. Bol ratkaisi kilpailun ankkuriosuudella Hollannin voitoksi ja hankki kolmannen kultamitalin 400 metrin ja 400 metrin aitajuoksun mestaruuksiensa jatkoksi.

Bol teki kisoissa huikeaa jälkeä. Ratakierroksen mestaruus heltisi Hollannin ennätysajalla 49,44, aitamestaruus huippuajalla 52,67 ja hän oli huikean ylivoimainen myös viestin loppuratkaisussa.

Bol kiri viestin loppusuoralla kolmannelta sijalta mestaruuteen ajassa 3.20,87. Puola sijoittui toiseksi ennen Britanniaa.

Miesten viestissä Britannia otti suosikkina mestaruuden, mutta Belgia ja Ranska pysyivät yllättävän hyvin tuntumassa loppuun asti.

Matthew Hudson-Smith, Charles Dobson, Lewis Davey ja Alex Haydock-Wilson juoksivat voittoajaksi 2.59,35. Belgia oli toinen ajalla 2.59,49 ja Ranska kolmas ajalla 2.59,64.

Luiza Gega juoksi estemestaruuden Albaniaan

Eugenen MM-kisoissa viidenneksi sijoittunut Luiza Gega oli Münchenin kisojen naisten 3 000 metrin estefinaalissa ylivoimainen myöhään lauantai-iltana. Gega juoksi pitkällä loppuvedolla voittoajaksi kisaennätyksen 9.11,31, jolla hän jäi vain reilun sekunnin Albanian ennätyksestä.

Mitali oli Gegan, 33, arvokisauran toinen. Hän saavutti Amsterdamin 2016 EM-kisoissa hopean.

Saksan mestari Lea Meyer kohotti tunnelmaa taistelemalla Münchenin estefinaalissa toiseksi. Hän kohensi ennätystään kymmenellä sekunnilla.

Britannian Elizabeth Bird taipui mitalikamppailussa kolmanneksi ajalla 9.23,18. Hän karsiutui Eugenen MM-kisojen alkuerissä, mutta saavutti elokuun alussa hopeamitalin Kansainyhteisön kisoissa.

Uusi sukupolvi astui esiin naisten keihään EM-finaalissa

Kreikan Elina Tzengko ja Serbian Adriana Vilagos paimensivat Tshekin kokeneen Barbora Spotakovan kolmanneksi keihäsfinaalissa. Viime vuonna nuorten MM- ja EM-kisoissa hopeat saavuttanut Tzengko otti mestaruuden ennätyksellään 65,81.

Nuorten MM-kisoissa kaksi perättäistä maailmanmestaruutta saavuttanut Vilagos sijoittui toiseksi tuloksella 62,01. Pronssi jäi Spotakovalle tuloksella 60,68.

Tzengko otti kilpailussa komennon ensimmäisellä kierroksella, mutta kilpailu sai silti hienon loppuhuipennuksen.

Neljäntenä ollut Spotakova heitti parhaansa viimeisellä yrityksellään, jolla hän nousi toiseksi ja uhkasi pudottaa Vilagosin mitaleilta. Nuorten maailmanmestaruutta vajaat kolme viikkoa sitten juhlinut Vilagos vastasi uhkaan sinkauttamalla viimeisellä vuorollaan hopeatuloksen.

Unkarin Reka Szilagyi tipahti kahinassa toiselta tilalta neljänneksi.

– Nyt näyttää, että lajissa on tapahtumassa sukupolvenvaihdos, Spotakova kommentoi nuoren kärkikaksikon suoritusta Ylen tv-haastattelussa.

Mestari Tzengko on 19-vuotias ja Vilagos vasta 18. Kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Spotakova täytti kesäkuussa 41 vuotta.