Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klosterhalfen villitsi Münchenin olympiastadionin ja huipensi vaikean vuoden 5 000 metrin EM-kultaan – Richardsson antoi järjestäjille täyden kympin

Saksan Konstanze Klosterhalfen kietoi Münchenin olympiastadionille ahtautuneen yleisön pikkusormensa ympärille huikealla juoksullaan EM-kilpailujen naisten 5 000 metrin finaalissa. Klosterhalfen pysyi sinnikkäästi Turkin Yasemin Canin kintereillä ja pudotti tämän toiseksi kotiyleisön kannustuksen siivittämänä.

– Kiitokset yleisölle, Klosterhalfen kertoi kenttähaastattelussa.

Klosterhalfenin voittoaika oli 14.50,47. Can kellotti 14.56,91. Britannian Eilish McColgan (14.59,34) otti pronssia.

Rankkasade kasteli olympiastadionin torstain iltakilpailujen alussa, mutta viimeistään Klosterhalfenin kultataistelu lämmitti yleisön ja kuivatti katsomon.

Ilmassa oli kosolti myös sympatiaa. Rikkonaisten vuosien jälkeen Klosterhalfen lastasi isot odotukset Eugenen MM-kilpailuihin, mutta jäi 5 000 metrin alkueriin. Münchenissä hän jäi Canin voittamalla 10 000 metrillä neljänneksi, mutta 5 000 metrillä jysähti jättipotti.

Rankka kilpailu ei vaikuttanut painavan pohkeissa, kun voittaja kirmasi kunniakierrokselle Saksan lipun kanssa.

"Ei junnukisat ole mitään näihin verrattuna"

Suomalaiskilpailijat Camilla Richardsson ja Ilona Mononen nauttivat tunnelmasta.

– Ihan mahtava yleisö ja tunnelma. Täysi kymppi siitä järjestäjille, että kestävyysjuoksumatkat olivat illalla, Richardsson sanoi.

Hän oli maanantain kympillä yhdeksäs ja torstain vitosella kymmenes. Molemmissa syntyi ennätykset. Richardsson paineli 5 000 metrillä ajan 15.16,71.

– Ei voi olla kuin tyytyväinen. Olen tehnyt hitosti töitä. On ollut vaikeita vuosia, mutta nyt niitä paria vuotta ei muistele, kun juoksu kulkee näin hyvin, estejuoksusta pitkille ratamatkoille siirtynyt juoksija iloitsi.

– Kärkinaiset ovat tosi kovia, Richardsson viittasi Klosterhalfenin ja Canin taisteluun.

Mononen oli 18:s ensimmäisissä aikuisten arvokilpailuissaan. Hänen aikansa oli 16.10,97.

– Aika raskas reissu. Vähän on väsynyt likka. Kaksi kilometriä kun oli jäljellä, en vain jaksanut.

Kolumbiassa järjestettyjen nuorten MM-kilpailujen jälkeen aikuisten arvokisatunnelma soi korvissa kovaäänisenä.

– Tosi hieno tunnelma, jonka tulen muistamaan. Ei junnukisat ole tunnelmaltaan mitään näihin verrattuna.