Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viivi Lehikoinen ei olisi voinut tehdä mitään paremmin: "Erän eka, finaalipaikka ja vielä Suomen ennätys"

Viivi Lehikoinen juoksi 400 metrin aitojen naisten Suomen ennätyksensä uusiin lukemiin yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä. Hän voitti välieränsä ajalla 54,50 ja pyyhkäisi Eugenen MM-kilpailujen välierässä tekemänsä SE-ajan 54,60 historiaan.

Olisitko voinut tehdä mitään paremmin?

– Suora finaalipaikka oli tavoitteena. Erän eka, finaalipaikka ja vielä Suomen ennätys, Lehikoinen iloitsi.

Lehikoinen sai kauden aiemmilla ajoillaan suoran välieräpaikan, vaikka ei tunnustaudukaan etuoikeuden tuovan säännön kannattajaksi. Hän olisi ollut valmis juoksemaan myös alkuerän, mutta säästyi siltä.

Välierissä suora finaalipaikka oli tarjolla kunkin erän kahdelle nopeimmalle.

– Lähdin terävästi. Kolme tyttöä oli loppusuoralla mukana. Hyvä juoksu.

Perjantain finaalipäivälle on luvattu sadetta.

– Sopii kyllä varmasti suomalaisille, vaikka Laurent (Meuwly) ei tykkää Suomen säästä, Lehikoinen mainitsi sveitsiläisvalmentajansa.

– Kova juoksu tulee. Pitää palautua hyvin.

Välierissä kovinta vauhtia piti Hollannin Femke Bol, joka kiiruhti kierroksen 53,73.

Murto valvotti

Lehikoinen seurasi illalla Sara Kuiviston kanssa televisiosta Wilma Murron seiväsfinaalia, joka päättyi suomalaisjuhliin myöhään keskiviikkoiltana.

– Häiritsi se vähän nukkumaanmenoa, mutta myös oma kilpailu jännitti. Vähän ennen yhtätoista kävin nukkumaan.

Lehikoinen voisi nousta finaalissa jopa yllätysmitalistiksi. Erävoitto välierissä takaa hyvät asemat ratoja arvottaessa.

– Kaikki mitä huomenna (perjantaina) tulee, on plussaa. Lähden nauttimaan ja taistelemaan.

Kristiina Halonen selvitti alkuerän keskiviikkona ajalla 56,70 ja juoksi torstain välierässä 56,82. Hän oli eränsä seitsemäs eikä päässyt finaaliin. Hänen ennätyksensä on 56,68.

– Tavoitteena oli juosta reippaasti, mutta juoksu meni epäaktiiviseksi. Ei ollut kuitenkaan huono juoksu, vaan pysyin omalla tasollani. Lähdin hakemaan ennätystä, kun olin alkuerässäkin vielä kymmenennellä aidalla ennätysvauhdissa, Halonen sanoi.