Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mäkelä olisi voinut tehdä sirkustemppuja ennen lankkua – Salminen selvitti vihdoin karsinnan ja suuntaa laulaen ja tanssien finaaliin

Senni Salminen puhkui riemua, kun hän saapui haastattelualueelle naisten kolmiloikan karsinnan jälkeen yleisurheilun EM-kilpailuissa. Tokion olympialaisissa ja Eugenen MM-kilpailuissa karsintaan jäänyt Salminen veuhtoi ja kuvaili loikkiaan niin lennokkaasti, että haastattelumikrofonikin sai osuman.

– Olen jännittänyt karsintoja. Nyt vain nautin. Ihana olo, Salminen iloitsi.

Tokiossa 14,20 ja Eugenessa 14,21 eivät riittäneet finaaleihin. Münchenissä Salminen venytteli pisimmällään 13,90, mutta ei ollut heikkotasoisessa karsinnassa lähelläkään karsiutumista perjantain finaalista.

– Toinen oli hyvä hyppy, mutta yliastuttu. En olisi arvannut, että tuollaisella pääsee. Mutta nyt ei mitään muuta kuin iloa.

Salminen varmisti tuloksen ensimmäisellään, joka kantoi 13,90. Toista ei mitattu. Kolmannen tulos oli 13,87. Salminen vaikutti pettyneeltä viimeisen suorituksensa jälkeen ja painui makuulle hiekalle, mutta jännitys purkautui iloksi, kun finaalipaikka varmistui.

– Voi olla fyysisesti elämänsä parhaassa kunnossa, mutta kun mieli vähänkin epäilee, se verottaa (pituutta).

– Kiva, kun meni nyt tälleen päin. Euroopan kovimmat menivät odotetusti jatkoon, mutta ajattelin, että ainakin 14 metriä pitää hypätä.

Salminen pysyi hyppyjen välissä liikkeellä, mutta kyse ei ollut pelkästä jännityksen purkamisesta.

– Minusta tuntuu, että jämähdän, jos istun.

Salminen kertoi jo tiistaina STT:lle, että on kisaviikon jälkeen tyytyväinen ennätykseen. Hänen Suomen ennätyksensä on 14,63, mutta kauden pisimmät loikat ovat kantaneet 14,32 metrin päähän lankusta.

– Voi lähteä vapautuneella fiiliksellä, tanssia ja laulaa, Salminen sanoi ja toisti vielä ennätystavoitteensa.

– Sillä on korkealla lopputuloksissa.

Mäkelä yritti selvitä vähällä

Arvokisojen kestokävijä Kristiina Mäkelä jatkoi EM-Berliinissä 2018 aloittamaansa arvokisojen finaaliputkea, kun hän loikki karsinnan viidenneksi tuloksella 14,11. Hän ei saanut tulosta ensimmäisellä, teki vaadittavan toisella ja jätti kolmannen väliin.

– Se ensimmäinen oli sellainen, että laitan pikkuisen peliin paukkuja ja voisin päästä yhdellä hypyllä karsinnasta läpi, Mäkelä sanoi.

– Katsoimme valmentajan kanssa, että nyt ei ole kovin kovatasoinen karsinta vaan voi tehdä kaikki sirkustemput ennen lankkua. Kunhan vain jää mittauskohdan takapuolelle. Ei edes tunnu siltä, että on kilpaillut. On hyvä lähteä finaaliin.

Mäkelä jätti viimeisen väliin, koska finaalipaikka oli jo varmistunut. Karsintaraja oli asetettu kauas 14,40:een, mutta vain Saksan Neele Eckhardt-Noack (14,53) ja Portugalin Patricia Mamona (14,45) ylittivät sen.