Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Murto esitti suoritusvarmuutta ja Lampela helpottuneen hymyn seiväskarsinnassa

Suomen Wilma Murto ja Elina Lampela selvittivät naisten seiväshypyn karsinnan yleisurheilun EM-kilpailuissa Münchenissä. Karsintaraja oli tiukka 455, mutta Murron 450 ja Lampelan 440 riitti.

– Olen tyytyväinen varmuuteeni, mutta oli myös seiväshypyn omaa luonnetta, Murto summasi.

Olympiavitonen ja MM-kutonen Murto ylitti helposti 425 ja 440, mutta pudotti kaksi kertaa korkeuden 450.

– Yksi seiväs oli vähän liian löysä, sitten yksi tuulenpuuska ja läpijuoksu. Kolmannella yli. Pari tuntia sai olla tuolla, joten oli pitkä karsinta.

Saga Andersson oli kiinni finaalipaikassa tuloksella 440, mutta putosi viimeisellä mahdollisella hetkellä.

– Vieläkin turhauttaa. Tulos oli hyvä, ja olin taas lähellä. Tämä on urheilua, Andersson sanoi.

Hän jäi karsintaan heinäkuussa MM-kilpailuissa, joissa hän karsiutui niukasti tuloksella 435.

– 440 jälkeen aloin miettiä, miltä tuntuu kropassa. Viimeiseen yritykseen (450:ssä) sain rentoutta.

– Verryttelyhypyt olivat tahmeita ja oli kiire rimalle. Sitten kun muistin tehdä työtä, lähti kulkemaan, kyyneleensä pyyhkinyt ja kirjoittavan median edessä jo iloisena esiintynyt Andersson jutteli.

Raskas karsinta vei ja jätti energiaa

Suomalaiskolmikosta helpottunein oli Lampela, joka Tokion olympialaisten ja Eugenen MM-kilpailujen karsiutumisten jälkeen saavutti ensimmäisen kerran arvokilpailujen finaalipaikan.

– Tosi hyvä fiilis. En tiennyt aluksi kentällä, pääsinkö finaaliin. Nyt oli superpitkä ja raskas karsinta, reilu viikko sitten Suomen mestaruuden voittanut Lampela sanoi.

Hän selvitti avauskorkeuden 410 ensimmäisellä, mutta Andersson kirjasi yhden pudotuksen. Lampela pudotti korkeuden 425, mutta selvitti sen toisella. Andersson tarvitsi kolme yritystä. Molemmat ylittivät 440 ensimmäisellä.

– 440 oli hyvä hyppy. Pitkä karsinta vei energiaa, Lampela sanoi.

Hän lupasi, että energiaa riittää keskiviikon finaaliin.

– Nyt oli aamupäiväkarsinta, ja huominen (tiistai) on aikaa palautua.

Karsiutujan leima katosi

Lampela ylitti MM-kilpailuissa vain avauskorkeuden 420 ja jäi olympialaisissa tuloksetta. Hän oli erittäin helpottunut ja kertoi jo viime viikolla STT:n haastattelussa, että hän on käynyt psykologin kanssa läpi karsintatilanteita.

– Finaalissa ei ole hävittävää, eikä nyt tarvitse leimautua urheilijaksi, joka jää karsintaan. Juoksu kulkee, ja yritän olla rennosti, Lampela tuumi.

Myös Murto on valmis keskiviikoksi.

– Olympialaisissa oli kaksi päivää karsinnan ja finaalin välissä. Aika menee leväten, syöden, verrytellen ja lihashuoltoa tehden, Murto suunnitteli.

– Tasaista tulee olemaan. Yhtään mitalia ei ole jaettu ennen finaalia. Koko 12 hengen porukka on tasainen.