Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kristian Pulli saapui jälleen romuna Saksaan, mutta tällä kertaa vapaaehtoisesti

Pituushypyn Suomen ennätysmies Kristian Pulli ei maalaile kirkkaita kuvia maanantain EM-karsintaan. Münchenissä Suomen joukkueen hotellin käytävällä ja mediatilaisuudessa esiintyi rauhallinen ja mietteliäs urheilija, joka tietää, etteivät lähtökohdat kauden päätavoitteeseen ole optimaaliset.

– Terveys on mennyt eteenpäin. Vireys on avoin kysymysmerkki, Pulli pyöritteli.

Hän on kärsinyt nivusvaivasta, joka on rajoittanut maksiminopeutta.

– Täydellä vauhdilla menen (karsinnassa), mutta en tiedä, onko 14 vai 16 askelta. Voi olla vähän lyhyempi vauhti, ja haen enemmän tekniikan kuin tehojen kautta.

Pullin SE-tulos 827 mitattiin kaksi vuotta sitten. Tänä vuonna hän on hypännyt pisimmillään tasan kahdeksan metriä.

MM-kilpailut Eugenessa menivät mönkään, ja hän hyppäsi karsinnassa vaatimattomat 756.

– Lähden tavoittelemaan finaalipaikkaa. MM-kilpailut menivät penkin alle. Ei auta itku markkinoilla.

Kotisohvalta ei hypätä finaaliin

Myös edelliset EM-kilpailut järjestettiin Saksassa, kun Berliinin Olympiastadion oli kisanäyttämönä 2018. Pullin huippuvuonna 2020 EM-kilpailut piti olla Pariisissa, mutta ne peruttiin koronapandemian takia.

Neljä vuotta sittenkin Saksaan matkusti romuna oleva Pulli.

– Berliinissä minulla oli lähentäjä revenneenä, mutta jäin vain muutaman sentin finaalista. On vaikea ennakoita, koska teholajien urheilu on paljon kiinni fiiliksestä. Kuntopohja on kuitenkin hyvä, joten mitä tahansa voi tapahtua. Jos jää kotiin sohvalle, ei ainakaan pääse finaaliin tai mihinkään.

– Painin kyllä itseni kanssa, kannattaako tänne (Müncheniin) tulla. Mutta Berliiniin peilaten, en halunnut lähteä eikä päätös lähteä ollut minun, mutta ilman sitä kokemusta en olisi saanut koskaan mitalia EM-hallikilpailuista, hän viittasi vuoden 2021 saavutukseensa.

– Jokainen kokemus vie urheilijana eteenpäin.

Kenen päätös oli, että lähdet Berliiniin?

– Tukiporukalta tuli painetta, että lähdepäs ensimmäisiin aikuisten arvokilpailuihin, Pulli vastasi.