Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Välieräpaikka riitti Mattssonille EM-uintien sivulajissa – "Tästä on hyvä lähteä jatkamaan"

Uinnin EM-urakkansa avannut Matti Mattsson oli tyytyväinen sivulajinsa antiin, vaikka uran ensimmäinen EM-finaalipaikka 100 metrin rintauinnissa ei irronnutkaan Rooman ulkoaltaassa. Mattsson kauhoi matkan välierässä 11:nneksi parantaen viimevuotista EM-sijoitustaan kahdella pykälällä.

Porilainen kohensi välierässä aamun alkueräaikaansa neljällä sadasosalla tulokseen 1.00,64. Viimeisen paikan perjantain finaaliin otti britti James Wilby ajalla 1.00,26.

– Oli parempi uinti kuin aamulla, kroppa toimi ja veto oli hyvin kiinni. Osa-alueet, jotka aamulla vähän takkusivat, toimivat nyt hyvin. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan, Mattsson totesi Uimaliiton äänitallenteessa.

– Aika parani vain neljä sadasosaa, mutta tavoitteena on aina uida illalla paremmin. Neljäänkin sadasosaan voi olla ihan tyytyväinen.

Viime vuonna Mattsson kellotti Budapestin EM-altaassa 100 metrin Suomen ennätyksen 59,99.

Olympiapronssimitalisti suuntaa nyt päämatkalleen 200 metrin rintauintiin, joka alkaa lauantaina. Uimarit tekevät EM-kisoissa suorituksensa Italian kovassa helteessä, mutta Mattsson ei koe säätä ongelmaksi.

– Kroppa on sopeutunut lämpöön ihan hyvin. Se (sää) on kaikille sama. Suomessa on totuttu vähän vähempään lämpöön, mutta näillä mennään mitä on. Asiasta ei tule ongelmaa, jos siitä ei tee ongelmaa, Mattsson analysoi.

Välierien nopein oli Italian Nicolo Martinenghi ajalla 58,44. Suomen Olli Kokko ui alkuerissä 28:nneksi tuloksella 1.01,94.

Liukkosella hieman parempaa

Kesällä sairastelusta kärsinyt Ari-Pekka Liukkonen ui 50 metrin perhosen alkuerässä ajan 25,09 ja karsiutui jatkosta oltuaan 51:s.

– Alku oli ihan hyväntuntuista, mutta loppu oli odotetun raskasta, eikä maaliintulo tullut yhtään kohdilleen. Aikaa ei voi sanoa hyväksi, mutta selkeästi parempaa, mitä tällä kaudella on ollut. Tämä kääntyy kuitenkin pikkaisen positiivisen puolelle, Liukkonen kommentoi.

Viime vuonna 50 metrin vapaauinnin Euroopan mestaruuden voittanut Liukkonen aloittaa päälajissaan maanantaina. Jyväskyläläinen kisaa perjantaina 100 metrin vapaauinnissa.