Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viljami Kaasalainen juoksee Suomen mestaruudesta herkistelemättä – ankarana jatkuva harjoittelu tähtää 400 metrillä ennätysjuoksuun syyskuun Ruotsi-ottelussa

Viljami Kaasalainen juhli kaksi vuotta sitten Kalevan kisoissa 100 metrin Suomen mestaruutta. Joensuun kisoissa hän kilpailee 400 metrin suosikkina ennätyksensä ja kauden kotimaisen kärkiajan 46,54 ansiosta.

Kaasalainen oli myös Kalevan kisojen alkuerien nopein perjantaina ajalla 47,84, vaikka hän talloi ratakierroksen vain erävoittoa varmistellen.

– Juoksu oli varmaan niin helppo kuin 400 metriä voi olla, mutta ei tällä matkalla ole koskaan kivaa, Kaasalainen huokaili kasvot kalpeina urheilijoiden teltassa.

Joensuun tuulelle alttiilla kentällä 400 metrin juoksusta tuli tavallista raskaampi.

– Vastaista tuulta oli loppusuoralla ihan kiitettävästi, Kaasalainen vahvisti.

Alkukausi on rakentunut kuten Kaasalainen ennakoi kesän alussa. Hän arvioi silloin, että ajat alkavat kohentua 6–7 ratakierroksen kilpailun jälkeen. Ennätys syntyi kauden kuudennessa juoksussa.

– Sanoin silloin, että kuusi tai seitsemän kisaa siihen menee, mutta itse odotin juoksun kyllä aukeavan hieman aikaisemmin, Kaasalainen naurahti.

Uusi hyökkäys syyskuussa

Reilu 47 sekunnin alitus Jyväskylän gp-kisoissa heinäkuun lopulla täytti Kaasalaisen minimitavoitteen tälle kaudelle.

Hän rakentaa valmentajansa Antti Meron kanssa 400 metrin projektiaan huolella ja kärsivällisesti.

– Tämä on useamman vuoden projekti, sillä tavoitteena on päästä näitä kisoja isommille vesille, Kaasalainen vahvisti.

– Olen esimerkiksi treenannut edelleen kovaa Jyväskylän ennätysjuoksun jälkeen. Haluan Kalevan kisoista mestaruuden, mutta haluan myös, että kunto kestää syyskuulle ja Ruotsi-otteluun. Ruotsalaisia vastaan ennätys voisi vielä parantua.

Kaasalaisen ennätys uudessa lajissa on pudonnut vauhdilla kohti kansainvälisiä lukemia. Hän aloitti vuonna 2020 ajasta 48,81. Viime vuonna aika tippui 47,20:een, ja sittemmin hän on päässyt taas uudelle sekuntiluvulle.