Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Caddien sääntörike rokotti Castrenin tulosta golfin arvoturnauksessa – "Mikähän näissä majoreissa mättää?"

Matilda Castrenin epäonni golfin arvoturnauksissa jatkui Britannian avoimen mestaruuskilpailun avauskierroksella. Castren kirjasi torstaina tuloksen 75 eli neljä lyöntiä yli parin, kun suomalaisen caddie Jonathan Scott sortui sääntörikkeeseen.

Scott käytti epähuomiossa etäisyyskiikaria kesken kierroksen, ja Castrenin tulokseen lisättiin kaksi rangaistuslyöntiä.

– Mikähän näissä majoreissa mättää? Castren manaili tiedotteessaan.

Etäisyysmittareiden käyttö on sallittua naisten PGA- ja Euroopan-kiertueella, mutta kauden viimeisessä arvoturnauksessa kiikarien käyttö on kiellettyä.

– Onneksi hän (Scott) käytti kiikaria vain kerran, kun seuraavasta kerrasta olisi tullut diskaus, Castren näki asian valoisan puolen.

Kesäkuussa Castren sai US Openissa kaksi rangaistuslyöntiä bunkkerissa tapahtuneesta sääntörikkeestä, mutta rangaistus kumottiin myöhemmin.

Skotlannin Itä-Lothianissa järjestettävässä kilpailussa on mukana peräti neljä suomalaista. Karsinnan kautta turnauslipun saanut Ursula Wikström oli nelikosta etevin tuloksella +2. Wikström jakaa kisassa 56. sijaa.

Sanna Nuutinen (+3) jakaa 74. sijaa, ja Castren on jaetulla 86. sijalla. Tiia Koivistolle jäi suomalaisista eniten kirittävää jatkokierroksille, sillä hän jakaa 103. sijaa tuloksellaan +5.

Kisan johtopaikkaa pitää japanilainen Hinako Shibuno tuloksella –6.