Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokonaisvoittaja Vingegaard ja Jumbo-Visma esittivät Tourilla joukkuepyöräilyn taidetta

Miesten Ranskan ympäriajo päättyi sunnuntaina Pariisissa 21. etappiin legendaariselle Champs-Elysees -kadulle.

116 kilometriä pitkän tasamaaetapin vahvin kirimies oli Belgian Jasper Philipsen. Etappivoittoa Pariisissa arvostetaan todella korkealle, sillä jotkut käyttävät siitä jopa epävirallista termiä kirimiesten MM-kilpailu.

– Lapsuuden unelma tulee todeksi. Olen ylpeä koko joukkueesta, kun saimme Tourin päätteeksi kirsikan kakun päälle, Philipsen sanoi GCN:n tv-haastattelussa.

Pyöräily on joukkuepeli

Viime vuonna Pariisin pääkadulla polki voittoon Jumbo-Visman Wout van Aert, joka voitti Tourilla kirimiesten pistekilpailun sekä yritteliäimmän pyöräilijän palkinnon, mutta ei sunnuntaina osallistunut loppukiriin.

Hän suojeli maaliviivalle asti yhteiskilpailun voittajaa, Tanskan Jonas Vingegaardia. Koko Jumbo-Visma-talli osoittautui 109. Ranskan ympäriajossa ylivoimaiseksi esteeksi muille.

Tadej Pogacar UAE-joukkueesta oli voittanut kaksi edellistä kiertuetta ilman maailmanluokan apuajajia, eikä ennakkoon ajateltu, että kukaan olisi pystynyt haastamaan häntä.

Vingegaard kuitenkin voitti ja varsin ylivoimaisesti – eroa jäi kaksi minuuttia ja 43 sekuntia. Sitä oli melkein minuutti enemmän ennen sunnuntaita, jolloin tanskalainen tuli joukkueineen tahallaan myöhemmin maaliin.

– Voitin viimein Tourin, mikään ei voi mennä enää huonosti. Kukaan ei voi ottaa tätä minulta pois, Vingegaard iloitsi.

Tour ratkesi käytännössä jo 11. etapilla, kun Pogacar romahti lähes kolmen minuutin päähän.

Keltaisen paidan pitäminen joukkueella ei ole yksinkertaista, vaikka Vingegaard oli huippukunnossa, ja siinä apuna oli yksi kaikkien aikojen joukkueista.

Belgialainen Van Aert voitti kolme osuutta ja pystyi olemaan avuksi käytännössä maastossa kuin maastossa. Hänen lisäkseen Sepp Kuss oli keskiössä päätösvuorilla, kun yhdysvaltalainen roikkui Pogacarinkin iskuissa.

– Kivaa juhlia kaikkien kanssa. Minulle on tärkeintä nähdä tuki- ja huoltojoukko ja kuulla heidän tuntemuksensa, Kuss kertoi koko tallin tärkeydestä.

Pyöräilykauden kolmas suuri ympäriajo, La Vuelta, ajetaan pääosin Espanjassa 19. elokuuta alkaen.