Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Richardsson tavoittelee MM-kisoissa myös EM-rajaa

Camilla Richardsson uhkaa joutua ennätysvauhtiin Eugenen MM-kisojen alkueräjuoksussaan. Richardssonin erässä 5 000 metrillä juoksee neljä 15 minuutin alittajaa, joten erästä voi odottaa sekä vauhdikasta että tasokasta.

Richardssonin ennätys on 15.30,08, jonka hän juoksi Oulun rankingkilpailuissa kesäkuun lopulla. Oman ennätyksen ja jatkopaikan lisäksi hän saattaa päästä tavoittelemaan alkuerässä myös Münchenin EM-kisojen aikarajaa 15.25.

– Se oli lähellä jo Oulussa. Uskon, että se voi mennä täällä, jos vauhdinjako vain on sopiva, Richardsson laskeskeli joukkueen mediatilaisuudessa.

Richardsson viihtyy parhaiten juoksuissa, joissa on tasainen ja kohti loppua kiihtyvä vauhti.

– Pitää tehdä oma juoksu, Richardsson kaavaili taktiikkaansa.

– Saa juosta rohkeasti, muttei tarvitse juosta tyhmästi. Mukaan vaan, jos vauhti on sopiva, mutta jos mennään erittäin kovaa, pitää tehdä oma juoksu.

Alkuerät juostaan Suomen aikaa aikaisin torstaina.

Harjoitukset Sveitsissä onnistuivat

Richardsson valmistautui MM-kisoihin kahden viikon leirillä Sveitsin St. Mortizissa. Leiri onnistui hyvin.

– Perusharjoittelua. Aika paljon määrää, tonnin vetoja ja vauhtikestävyyttä myös, Richardsson kuvasi leirin sisältöä.

Kuntonsa nykytilan Richardsson päättelee tutusta 6x1 000 metrin vetoharjoituksesta ja kymmenen kilometrin vauhtikestävyysharjoituksesta. Molemmat onnistuivat hienosti Sveitsin Alpeilla.

– Ne menivät hyvin. Ajat olivat hyviä varsinkin korkealla juostuina, Richardsson jatkoi.

– Kaikki on mennyt hyvin, ja olen hyvässä kunnossa, mutta juokseminen on niin herkkää hommaa, että pitää olla myös hyvä jalka kilpailupäivänä.

Vankka vire näkyi myös Richardssonin iloisesta naurusta, kun hän kuunteli keihäänheittäjä Lassi Etelätalon juttua mediatilaisuuden jälkeen.

– Perustasoni on joka tapauksessa nyt niin hyvä, että on kiva lähteä kilpailuun, Richardsson taustoitti hyväntuulisuuttaan.