Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palloliitto vakuuttaa puuttuneensa Signeulin metodeihin

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Anna Signeulin ympärillä on kuohunut viime päivät, kun maajoukkueen entinen apuvalmentaja Maiju Ruotsalainen kertoi Ylen lähetyksessä, ettei hänen äitiyttään hyväksytty. Ruotsalainen nosti asian esiin, kun häneltä kysyttiin, miksi jäsenet Signeulin valmennustiimissä vaihtuvat niin tiuhaan tahtiin.

Perjantain EM-avausottelua Espanjaa vastaan edeltäneessä lehdistötilaisuudessa torstaina Signeul väisti utelut aiheesta, jättäen lisävastaukset Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrandelle. Casagranden mukaan Palloliitossa on keskusteltu Signeulin johtamismetodeista sekä liiton sisällä että myös Signeulin kanssa.

– Jonkun verran kommentteja on johdolle saakka tullut johtamistyylistä ja joitakin keskusteluja on käyty. Anna on intohimoinen ja vaativa valmentaja, joka vaatii myös ympäriltä olevilta valmentajilta ja taustan jäseniltä paljon. Asioista on keskusteltu ja niihin on puututtu, kuten työelämässä kuuluukin toimia johdon ja HR-päällikön kanssa, Casagrande kertoi STT:lle sähköpostitse.

Helsingin Sanomat kysyi Ruotsalaiselta, mitä hän olisi odottanut Palloliitolta.

– Kun arvot kirjataan paperiin, niiden takana pitäisi uskaltaa seistä, Ruotsalainen vastasi HS:lle.

Pääsihteeri Casagrande, onko tapausta hoidettu Palloliitossa tarpeeksi hyvin?

– Kyllä. Asia on otettu käsittelyyn, kun se on saatettu tietoon ja keskustelut asianosaisten kanssa käyty. Toki olemme viimeisten vuosien aikana lisänneet resurssejamme ja ottaneet käyttöön ilmoituskanavaa ja vahvistaneet compliance-prosesseja (vaatimusten mukaisuutta), joten uskomme näiden tärkeiden prosessien kehittyvän jatkuvasti, Casagrande kuvaili.

– Aina tietenkin toivoo, että tällaisia tapauksia ei olisi tai jos niitä tulisi, tieto koetuista tunteista saavuttaisi relevantit tahot mahdollisimman nopeasti, jotta asioita voisi muuttaa paremmaksi. Ja luonnollisesti jatkamme keskustelua Ruotsalaisen kanssa, jos hän niin toivoo.