Matt Fitzpatrick juhli ensimmäistä suurvoittoaan – "Tunne on aivan toisesta maailmasta"

Englantilainen Matt Fitzpatrick juhli Suomen aikaa varhain maanantaina uransa ensimmäistä ykkössijaa golfin miesten major-turnauksissa. Fitzpatrickin yhteistulos Brooklinessa Massachusettsissa pelatussa Yhdysvaltain avoimessa mestaruusturnauksessa oli 274 lyöntiä eli kuusi alle parin.

– Tunne on aivan toisesta maailmasta. Tällaisista tilanteista unelmoi lapsena. Voisin jäädä huomenna eläkkeelle onnellisena miehenä, englantilainen sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Mielestäni olen tehnyt paljon työtä, ja se on vähän kuin kaikkien mielenlaatu paikassa, jossa olen kasvanut. Se on ikään kuin altavastaajamentaliteetti, ja asioiden eteen tehdään paljon töitä, Sheffieldistä kotoisin oleva mies sanoi.

Voitto nosti Fitzpatrickin miesten maailmanlistalla sijalta 18 kymmenenneksi.

Fitzpatrick, 27, pelasi päätöskierroksensa 68 lyönnillä eli tulokseen –2. Hän teki par-tulosten lisäksi kolme bogia ja viisi birdietä. Voittotaistelu oli tiukka, sillä toisen sijan jakaneet yhdysvaltalaiset Scottie Scheffler ja Will Zalatoris jäivät Fitzpatrickista lyönnin. Scheffler käytti päätöskierrokseensa 67 lyöntiä ja Zalatoris 69.

Dramaattinen loppuratkaisu

Yhdysvaltain avointen ratkaisu oli dramaattinen, sillä Fitzpatrick löi pallon päätösreiällä bunkkeriin. Sieltä hän löi pallon komeasti viheriölle ja teki lopulta par-tuloksen.

– Se on yksi parhaista lyönneistäni koskaan, Fitzpatrick sanoi.

Zalatoris ei upottanut päätösreiällä birdie-puttiaan, joten Fitzpatrick pääsi juhlimaan voittoa.

Fitzpatrick oli ollut major-turnauksissa parhaimmillaan viides ennen Yhdysvaltain avointen voittoaan. Kyseisen sijoituksen hän nappasi toukokuussa pelatussa PGA-mestaruusturnauksessa.

Zalatorikselle suurturnausten kakkossijat ovat käyneet tutuiksi, sillä hän oli toinen tämän vuoden PGA:ssa ja viime vuoden Mastersissa. Maailmanlistan ykkönen Scheffler on tämän vuoden Masters-voittaja.

Suomen Kalle Samoojan urakka päättyi Yhdysvaltain avoimissa karsiutumiseen kahden kierroksen jälkeen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka