Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Stephen Curry loisti ykköstähtenä NBA-finaaleissa

NBA-koripalloliigan maineikkaimpiin heittäjiin kuuluva Stephen Curry johti Golden State Warriorsin neljättä kertaa liigan mestaruuteen torstaina. Curry heitti ottelussa Boston Celticsiä vastaan 34 pistettä, joiden turvin Warriors otti pelistä voiton pistein 103–90 ja mestaruuden voitoin 4–2.

Curry, 34, oli voittamassa Warriorsille mestaruuksia myös 2015, 2017 ja 2018, mutta nyt hänet palkittiin ensi kertaa loppuottelusarjan arvokkaimman pelaajan MVP-palkinnolla. Hänet on palkittu aiemmin urallaan muun muassa kahdella runkosarjan parhaan pelaajan pystillä.

Curry pelasi Celticsiä vastaan 31,2 pisteen, kuuden levypallon ja viiden korisyötön keskiarvoilla. Hänet valittiin yksimielisesti finaalisarjan parhaaksi pelaajaksi.

– Tämä on ainutlaatuinen henkilökohtainen huomionosoitus, mutta tärkeintä on tietenkin mestaruus, liikuttunut Curry totesi.

– Tunnetasolla kahden viime kuukauden pudotuspelit, kolmen viime vuoden kaikenlaiset vaikeudet ja tämän pudotuspelisarjan viime tunnit ovat olleet melkoista vuoristorataa sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Se kaikki yhdistyy nyt tähän toteutuneeseen unelmaan ja tavoitteeseen.

Valmentaja ylisti Curryn uraa

Myös vaikeista loukkaantumisista toipunut Klay Thompson juhli neljättä mestaruuttaan, mutta Curry oli joukkueen kiistaton ykköstähti.

– Steph on ratkaiseva tekijä näissä mestaruuksissa kahdeksan viime vuoden aikana. Ilman häntä tämä ei olisi ollut mahdollista, Warriorsin valmentaja Steve Kerr vahvisti.

– Olen iloinen kaikkien pelaajieni puolesta ja aivan täpinöissä Stephin saavutusten takia. Tämä mestaruus on jälleen yksi lenkki lisää hänen uskomattomien saavutustensa listaan.

Curry itse korosti joukkueen kykyä palata tähtipelaajien loukkaantumisongelmien jälkeen takaisin liigan huipulle.

– Iho menee kananlihalle, kun mietin kaikkea joukkueen kokemaa, Curry totesi.

Warriors on saavuttanut kaikkiaan seitsemän NBA-liigan mestaruutta.