Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viivi Lehikoinen ja Kristian Pulli lämpenivät huipputuloksiin

Aitajuoksija Viivi Lehikoinen ja pituushyppääjä Kristian Pulli vertyivät huipputuloksiin Genevessä lauantaina järjestetyissä yleisurheilukilpailuissa. Lehikoinen voitti 400 metrin aidat ennätyksellään 54,96, ja Pulli sijoittui pituudessa toiseksi tasan kahdeksan metrin tuloksella.

Lehikoinen, 22, kohensi ennätystään lähes puoli sekuntia, eikä hän jäänyt kuin 34 sekunnin sadasosaa Tuija Helanderin Suomen ennätyksestä. Samalla Lehikoinen alitti Eugenen MM-kisojen tulosrajan 55,40 reilusti.

– Aika oli sikäli hyvä, että juoksu meni vähän sekoiluksi. En pystynyt juoksemaan alkua, kuten olin suunnitellut eli 15 askeleen rytmillä, koska juoksu oli niin paljon myöhässä ja oli todella kuuma, Lehikoinen kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Menin sitten niin sanotusti väärällä jalalla ja juoksin 16 askeleen rytmillä kahdeksannelle aidalle.

Toukokuussa Lehikoinen ennätti jo juosta 300 metrin aitajuoksussa Suomen ennätyksen 38,50.

Lehikoinen kilpailee seuraavaksi Paavo Nurmen kisoissa Turussa tiistaina.

Napakalla rytmillä lankulle

Pulli, 27, hyppäsi pituudessa nousujohteisen sarjan ja ylsi kahdeksatta kertaa urallaan kahdeksaan metriin. Lisäksi hän ponnisti kaksi pitkää yliastuttua hyppyä.

– Ihan hyvä, tasapainoinen kilpailu. Varsinkin toisen kierroksen yliastutussa sain viimeisen askeleen tulemaan lyhempänä ja pidettyä jalan suorempana, Pulli kertasi hyppyjään.

– Siitä pääsin ponnistamaan kovempaa. Sitä olen hakenut.

Pulli kilpaili toista kertaa alkaneella kaudella. Hän aloitti kauden toukokuun lopulla Saksan Weinheimissa tuloksella 775.

– Nyt oli hyvät olosuhteet, mutta lankkutarkkuus ei ollut vielä parasta. Pääsin kuitenkin kahdeksan metrin tuloksiin ja tuli rankingpisteitä. Tästä lähdetään hakemaan parannusta, Pulli jatkoi.