Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonilla isot panokset illan Tshekki-pelissä – puolivälierävastukseksi tarjolla Slovakia, Kanada tai Saksa

Ruotsi nousi jääkiekon MM-kisojen B-alkulohkon kärkipaikalle, kun joukkue kukisti alkusarjan viimeisessä ottelussaan Latvian 1–0. Ruotsi johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Suomeen, joka kohtaa lohkon päättävässä ottelussa illalla Tshekin. Leijonat tarvitsee ottelusta kolmen pisteen voiton noustakseen lohkovoittoon.

Tshekki ei voi enää nousta Ruotsin edelle lohkovoittajaksi, mutta kolmen pisteen voitto Suomesta nostaisi joukkueen Leijonien edelle lohkokakkoseksi.

Mikä joukkue sitten tulee torstaina Leijonia vastaan puolivälierässä? Slovakian musertava 7–1-voitto Tanskasta alkuillan ottelussa selvensi kuvioita ja A-alkulohkon lopullisen järjestyksen jo ennen illan Kanada–Ranska-ottelua. Sveitsi on lohkovoittaja ja se kohtaa Suomen lohkon nelosen eli Yhdysvallat. Saksa on lohkokakkonen, Kanada -kolmonen ja Slovakia -nelonen.

Suomen lohkon voittaja kohtaa siis puolivälierässä Slovakian, lohkossa toiseksi sijoittuva Kanadan ja lohkokolmonen saa vastaansa Saksan. Varsinaisen peliajan voitto Tshekistä toisi siis Suomelle vastaan Slovakian. Jos ottelu menee jatkoajalle tai voittolaukauskisaan, Suomi on lohkokakkonen ja kohtaa puolivälierässä Kanadan. Tappio varsinaisella peliajalla Tshekille tietäisi Leijonille lohkon kolmossijaa ja puolivälieräpeliä Saksaa vastaan.